publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
BREAKING NEWSDin Zona

Primul elicopter Black Hawk pentru SMURD a aterizat la Cluj | Vor mai fi livrate inca cinci – FOTO

Primul elicopter destinat urgentelor medicale si operatiunilor de salvare, Black Hawk, a fost livrat Romaniei, din lotul de sase comandat deja. Elicopterele vor fi folosite de Inspectoratul General de Aviatie in misiuni medicale si de salvare, avand la bord echipaj medical SMURD. Conform contractului, primul elicopter a fost livrat Romaniei la inceputul acestei luni, iar ieri a aterizat pe Aeroportul International Avram Iancu din Cluj.

Elicopterele Black Hawk cumparate de Romania sunt fabricate in Polonia, acolo unde sunt fabricate sub licenta Lockheed Martin. Au capacitati de interventie mult superioare aeronavelor Eurocopter, folosite in prezent de SMURD. Acestea nu vor fi scoase din uz, ci vor fi folosite in paralel, in functie de misiunile pe care le executa.

In total, in urmatoarele luni vor intra in dotarea SMURD sase astfel de elicoptere Black Hawk si inca unul pentru Politie. Elicopterele sunt dotate cu sisteme medicale complete si vor putea fi folosite in diferite tipuri de interventii, in special in cele de cautarare-salvare, inclusiv pe mare sau munte, in zona periculoase si greu accesibile. Mentenanta lor va fi facuta la Bacau, unde va fi deschis un centru de intretinere.

Anul viitor vor mai fi livrate inca 5 astfel de elicoptere, contractul cadru cu Romania fiind pentru 12 aeronave.

 

Articole Similare

Un Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close