publicitate
publicitate
publicitate
 
Social si Cultura

Profesor al Grădiniței cu Program Prelungit ”Piticot” Dej în pregătire în Varşovia, Polonia (FOTO)

În perioada 12 – 15 aprilie, Ramona Nădejde, profesor pentru învățământul preșcolar la Grădinița cu Program Prelungit ”Piticot” Dej, a participat la seminarul de contact ”Calitatea în proiectele eTwinning” care a avut loc la Varșovia, Polonia.

Evenimentul a reunit cadre didactice din învățământul preșcolar din 11 țări: Armenia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Franța, Letonia, Malta, Republica Moldova, Polonia, Slovacia și România.

Seminarul a reprezentat o oportunitate pentru a găsi parteneri de proiect, de a începe colaborarea cu alte unități școlare din Europa și de a familiariza toți participanții cu cei mai importanți pași care să ne ghideze în realizare unor proiecte de calitate.

Activitățile desfășurate pe parcursul celor trei zile au avut ca scop principal începutul unei colaborări eTwinning internaționale.

IMG_0384 me

În cadrul sesiunii plenare am putut afla că eTwinning este comunitatea școlilor din Europa, care  ”promovează colaborarea școlară în Europa prin intermediul tehnologiilor  comunicării și informației (TIC)…și oferă profesorilor  oportunități de dezvoltare profesională continuă, online și gratuită. eTwinning oferă personalului didactic ce activează în școlile din țările europene participante o platformă de comunicare, colaborare, demarare de proiecte și schimb de informații” (www.etwinning.net ).

În a doua zi a seminarului prin intermediul workshop-urilor propuse am putut descoperi instrumentele oferite de platforma eTwinning care ne pot ajuta în elaborarea și gestionarea proiectelor, rolul creativității și a lucrului în echipă în cadrul proiectelor eTwinning, instrumentele  TIC pe care le putem utiliza în proiecte, pentru a extinde colaborarea cu partenerii proiectului dar și cu părinții și implicit cu comunitatea din care facem parte și nu în ultimul rând care sunt pașii esențiali pentru elaboarea unui proiect eTwinning de calitate.

Exemplele de bună practică prezentate ne-au ilustrat faptul că în proiecte colaborarea și cooperarea sunt cheia succesului și că prin intemediul eTwinning avem șansa de a integra trei elemente de bază ale unităților noastre școlare și anume: dimensiunea europeană, utilizarea TIC și colaborarea.” a declarat Ramona Nădejde pentru Dejeanul.ro.

Grădinița cu Program Prelungit ”Piticot” Dej este implicată în proiecte eTwinning iar pentru munca depusă în cadrul a trei proiecte finalizate: ”International Autumn Tree”, ”International Christmas Tree” și ”International Spring Tree”, Prof. Ramona Nădejde, a primit  Certificate Naționale de Calitate pentru fiecare proiect dar și participarea la acest seminar.

 

Articole Similare

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close