casa selena dej      
publicitate
publicitate
publicitate
 
 
Din Oras

Propunerea unui consilier din Dej – Acoperirea Vaii Salca pentru a amenaja locuri de parcare

Lipsa locurilor de parcare din Dej nu mai este un secret pentru nimeni, acest lucru simtindu-l pe propria piele chiar si alesii locali. Unul dintre ei insa, Gheorghe Giurgiu de la PSD a venit cu o solutie la care nimeni nu s-ar fi asteptat: acoperirea Vaii Salca si amenajarea unor locuri de parcare pe platforma de deasupra cursului de apa. 

„În urma întâlnirilor cu cetățenii din lunile ianuarie și februarie 2019 am constatat dorința dejenilor de a elimina parcările haotice de pe străzi, trotuare sau spații verzi.

Pentru rezolvarea acestor probleme s-au desprins două propuneri:

 1. Canalul Morii Cluj
  Canalul Morii in Cluj-Napoca, str. Andrei Saguna

  Acoperirea Văii Salca și realizarea astfel, inclusiv a unor locuri de parcare. Desigur, cursul unei ape nu poate fi acoperit în totalitate, întrucât sunt necesare lucrări de decolmatare a cursului de apă, vizând eliminarea aluviunilor acumulate pe parcursul anilor, dar este necesar să se țină cont și de situația unor debite foarte mari , urmare a unor ploi abundente sau a
  altor fenomene meteorologice.

Totuși, considerăm că, în colaborare cu specialiștii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Cluj  se pot identifica tronsoane pe Valea Salca, tronsoane care permit amenajarea unor parcări după modelul Canalului Morii din Cluj-Napoca (acoperit în zona străzilor George Barițiu și Andrei Șaguna).

 1. Construirea de parcări supraetajate pe structură metalică, parcări care sunt mai accesibile ca preț și necesită timp redus de construcție.
consilierul local Giurgiu Gheorghe (PSD)

Aceste tipuri de parcări mai ieftine și cu posibilități de amenajare în timp scurt sunt apreciate în multe orașe din țară: Timișoara, unde se dorește construirea unei parcări supraetajate pe structură metalică, după modelul german, în spatele magazinului Bega, Roman (la o taxă de parcare de 1 leu/oră),Pitești, Constanța, București ș.a. În Dej, construirea unor asemenea parcări atăt în centru cât și în cartiere ar rezolva, cel puțin parțial, criza locurilor de parcare. Pe lângă modelul german există și un model asiatic de asemenea parcări supraetajate pe structură metalică.

Considerăm că materializarea acestor propuneri ar reprezentaun pas important pentru intrarea în normalitate , prin eliminarea parcărilor haotice”, se arata in propunerea consilierului local prof. Giurgiu Gheorghepreședintele Comisiei de Cultură, Învățământ, Sănătate, Culte, Familie, Tineret și Sport  in Consiliul Local Dej. 

 

Articole Similare

3 Comentarii

 1. nu sunteti in stare in 30 de ani sa daramati blocul neterminat de la UM….strada Dobrogeanu-Gherea e aproape impracticabila , idei vad ca aveti, dar punerea in aplicare e mai grea, acolo e cu munca ceea ce voua pesedeilor nu va place, doar furatul si emiterea de legi care sa va apere…
  -stiu ca nu apar comentariile si o sa ma deloghez de la acest ‘ziar” local

 2. Parca este un blestem. Domnul profesor, am înțeles din comisia pentru cultura, are preocupări tehnice. Poate fi o scuza. Dar sa te gândești la varianta acoperirii văii Salca e totuși prea mult. Imediat după revoluție, cineva vroia sa facă o casa din lemn peste vale. Va amintiți? Avem parcări în zona centrului, piața mare. Sunt goale mereu. Aveți blocul V0 pe care vreți sa îl vindeți. Și va treziți cu tipul de parcări văzute pe google.
  Asa nu avem nici parcări, nici cultura. Va avem doar pe voi. Ce blestem pe tara asta!

 3. Mai bine ati desfiinta toate garajele facute pe domeniul public si ati face locuri de parcare. Majoritatea garajelor au devenit locuri de depozitare iar proprietarii isi tin masinile afara ocupand,astfel, inca un loc.
  Pentru utilitate publica se pot face exproprieri nu inteleg cum primaria nu poate rezilia contractele de concesiune!!!!????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close