publicitate
publicitate
publicitate
optim
BREAKING NEWSDin Zona

Proxeneti din judetul Cluj, saltati de DIICOT | Actionau prin metoda „loverboy” – FOTO

In aceasta dimineata,  polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au efectuat 7 percheziții domiciliare, în județele Mureș, Bistrița Năsăud și Cluj, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, în formă continuată și proxenetism.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în cursul anului 2020, un cercetat ar fi recrutat o persoană vătămată, simulând o relație de iubire, iar, până în cursul lunii martie 2024, la diferite intervale de timp și în baza aceleiași rezoluții infracționale, profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se afla victima, ar fi transportat-o și adăpostit-o în diferite locații, de pe teritoriul Germaniei, obligând-o la practicarea prostituției. 

Sumele de bani obținute din activitatea infracțională ar fi fost însușite de acesta.  

De asemenea, în perioada 2022 – 2024, o altă persoană ar fi obținut sume de bani rezultate din exploatarea sexuală a aceleași persoane vătămate, ca urmare a sprijinului acordat în asigurarea transportului și a transferului sumelor de bani obținute de către victimă.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. 

Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Mureș și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button