publicitate
publicitate
publicitate
 
ActualitateBREAKING NEWSDin Oras

Purtarea mastii de protectie a devenit obligatorie în Dej CHIAR SI PE STRADĂ

Începând din data de 7 octombrie 2020, se instituie obligativitatea purtării MĂȘTII în toate SPAȚIILE PUBLICE DESCHISE din municipiul Dej

​Având în vedere creșterea numărului de infectări cu SARS CoV-2 la nivelul municipiului Dej,
Comitetul Local pentru Situații de Urgență, a hotărât în cadrul unei noi ședințe convocate astăzi, 07.10.2020, la Dej, o nouă măsură de limitare și prevenire a răspândirii COVID-19 la nivelul municipiului:
Începând cu data de 7 octombrie 2020, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate SPAȚIILE PUBLICE DESCHISE din municipiul Dej.
Comitetul Local pentru Situații de Urgență reamintește cetățenilor importanța respectării măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19), luate anterior la nivel municipiului, și anume:
1. Respectarea măsurilor de distanțare, purtarea măștii și dezinfectarea mâinilor în mijloacele de transport în comun.
2. Respectarea măsurilor de distanțare și purtarea măștii în stațiile de autobuz.
3. Respectarea măsurilor de distanțare și purtarea măștii în zonele de piață și alte spații aglomerate.
4. Respectarea măsurilor de distanțare și dezinfecție la nivelul unităților de alimentație publică.
5. Respectarea măsurilor de distanțare și purtarea măștii în spațiile publice închise.
6. Respectarea tuturor prevederilor emise de autorități privind limitarea răspândirii COVID 19 de către persoanele fizice și juridice.

Respectarea măsurilor stabilite de Comitetul Local pentru Situații de Urgență, precum și a tuturor prevederilor emise de alte autorități privind limitarea răspândirii COVID-19 va fi asigurată de către Poliția Națională, Jandarmeria, Poliția Locală.
Rugăm cetățenii să fie responsabili și să aplice toate măsurile de protecție stabilite pentru limitarea îmbolnăvirilor.

Articole Similare

4 Comentarii

  1. Hotărârea unui “comitet local” fie chiar și de urgență, nu poate legifera. Ce eminențe fac parte din acest comitet? Cel mult pot, să prevină prin mass-media sau prin alte moduri, nu pot impune. Citiți declarația prefectului de Cluj.

  2. Eu ma întreb următorul lucru. Dacă tot este obligatorie masca de ce nu purtam o masca normala speciala. Aceste cârpe sunt bune pt pasarea rănilor. Tovarășul Ceaușescu a dat măști bune. Acuma avem măști SSI mai bune. De ce nu cumpăra primăria asemenea măști? O masca ajunge la 700 roni da sunt și cu 600. Ar putea fi plătite de locuitori sub forma de rate. Din câte știu și pe timpul PCR se plătea masca. Măștile acestea din cârpă nu sunt bune. Asemenea măști se folosesc în sala de operație. În sala de operație este un loc steril. Am văzut persoane care scot masca din buzunar. Alături de masca erau bani chei. Omu a pus masca apoi a întrat în magazin. După cea atins mai multe produse a mai vorbit și la telefon deci a, atins masca cu telefonul nesteril. La ieșire cu mana murdara a pus din nou masca în buzunar. Aceste măști sunt adevărate surse de infecție. De aceea sa dea acest guvern măști adevărate . Asemenea măști au geanta personala .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close