publicitate
publicitate
ads
 
Din Oras

Recensământul se amână din nou | Numararea populatiei va avea loc abia in 2022 – online si offline

Recensamantul populatiei, care in mod normal are loc din zece in zece ani, a fost amanat pentru anul viitor. Numararea oamenilor din Romania trebuia sa se faca initial in 2021, insa din cauza pandemiei, procedeul a fost amanat, deoarece inca nu e sigur ca cineva sa mearga din usa in usa pentru a completa formularele de recensamant.  S-a stabilit ca acesta sa aiba loc in luna iunie a anului 2022 si in premiera, datele vor fi colectate si online. 

Recensamantul populatiei se va face in mai multe etapa, iar in prima dintre ele,  vor fi colectate date personale ale populației din diverse surse. In a doua etapa, oamenii vor putea sa isi completeze singuri datele personale pe o platforma online, iar in cea de-a treia, recenzorii vor vizita la domiciliu acele persoane care nu au completat datele pe platforma.

“Dacă până acum se apela la formulare scrise și recenzorul completa datele capului gospodăriei, și era o a doua etapă transcriere în baza de date, de data aceasta recenzorul vine cu o tabletă”, au transmis reprezentantii INS.

La ultimul recensamant, cel din 2011, populatia Romaniei era de 20 121 641 oameni, iar populatia municipiului Dej de 33 497 locuitori, cu aproape 5000 de oameni mai putini decat la recensamantul din 2002.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close