publicitate
publicitate
publicitate
 
Din Oras

Reconversia si refunctionalizarea terenurilor si suprafetelor degradate neutilizate din padurea bungar

Proiectul RECONVERSIA SI REFUNCTIONALIZAREA TERENURILOR SI SUPRAFETELOR DEGRADATE NEUTILIZATE DIN PADUREA BUNGAR, MUNICIPIUL DEJ-Cod SMIS 112513, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat de către MUNICIPIUL DEJ, pe o perioada de 76 de luni intre 11.12.2015 și 31.03.2022 având o valoare totală de 13.366.531,21lei din care contribuția FEDR 11.283.848,10 lei iar 13.009.613,09 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Nord -Vest, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect.

Obiectivul general al proiectului

Proiectul propune intervenții autorizate pentru transformarea zonei Bungăr din spațiu degradat într-un ansamblu de zone de agrement si petrecere a timpului liber într-un mod cat mai variat si atrăgător. Pentru aceasta sunt luate în considerare lucrări ce vizează realizarea de alei pietonale de promenada, piste de alergare, de cicloturism, zone de barbecue, zone pentru desfășurarea activităților sportive, zone destinate locului de joaca pentru copii, inclusive pentru cei cu dizabilități, etc. Întreaga amenajare a ansamblului a fost conceputa în scopul de a converti în mod funcțional o zonă degradată în zonă de agrement

Obiectivele specifice ale proiectului

Obiectivul specific al proiectului consta în reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante și neutilizate din municipiul Dej amplasat pe str. Crângului f.n., în suprafață de 170.000 mp. Sunt în vedere pentru a fi realizate opt zone, după cum urmează:

Zona 1 – Acces, interrelationare între vecinătăți.
Zona 2 – Locuri de joacă.
Zona 3 – Activități sportive.
Zona 4 – Spațiu pentru picnic.
Zona 5 – Destinată animalelor de companie.
Zona 6 – Zona multifuncțională – depozit, pază, utilități pentru situații de urgență, informare, vestiar, grup sanitar
Zona 7 – Zona destinată întineririi pădurii
Zona 8 – Amfiteatru.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close