ads
publicitate
 
BREAKING NEWSDin Oras

Reguli noi de acces la examenele din acest an | Fara triaj si fara “termometrizare” – FOTO

A ramas mai putin de o saptamana pana cand absolventii claselor a VIII-a vor sustine prima proba a Evaluarii Nationale din acest an, si aproximativ 2 saptamani pana cand vor intra in examene si absolventii claselor a XII-a. Spre deosebire de anul trecut, regulile de acces in sala de examene, impuse de contextul epidemiologic, au fost schimbate, astfel ca elevilor nu le va mai fi masurata temperatura la intrare si nu vor mai trece printr-un triaj epidemiologic.

Conform ghidului de examene publicat astazi de Ministerul Educatiei, este de ajuns ca cei care participa la examen sa poarte doar masca de protectie si sa pastreze distantarea sociala. Se elimina si panourile de protectie de pe banci, acolo unde erau montate, astfel ca daca nu poate fi pastrada distanta de minimum 1 metru, in ghid se recomanda a se pastra “distanta maxima posibila”.

Unitatile de invatamant care sunt centre de examen vor fi obligate sa le asigure candidatilor masti de protectie dar si sa le puna la dispozitie dezinfectanti.

Toate examenele vor incepe la ora 9, iar accesul elevilor in sala de examene se va face intre orele 8 si 8:30.

Candidatii de clasa a VIII-a care au inceput sustinerea probelor, dar din cauza masurilor impuse de pandemie (izolare, imbolnavire) nu vor incheia intreaga sesiune, vor putea sustine restul examenelor in sesiunea speciala organizata tot in acest an, iar probele sustinute deja le vor fi recunoscute.


Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close