publicitate
publicitate
publicitate
 
BREAKING NEWSDin OrasDin Zona

Romii din Dej au luat cu asalt Registrul Comertului | Isi infiinteaza PFA-uri | Vezi motivul – FOTO

Zeci de romi din Dej si imprejurimi au luat cu asalt sediul Registrului Comertului in ultimele saptamani pentru a-si infiinta PFA-uri. Acestia spun ca vor doar sa intre in legalitate, avand in vedere ca se ocupa cu vanzarea perdelelor si a covoarelor, insa o parte din ei sperau sa poata beneficia de ajutoarele oferite de la stat pentru PFA-urile afectate de pandemia de COVID-19. Acest lucru este insa imposibil, avand in vedere ca se aplica doar celor care existau in perioada starii de urgenta. 

Prefectul judetului Cluj, Mircea Abrudean, a confirmat faptul ca in unele zile situatia de la Registrul Comertului din Dej si Cluj-Napoca a scapat de sub control din cauza numarului mare de romi care s-au asezat la coada fara sa pastreze distanta sociala, insa jandarmii au tinut situatia sub control.

Potrivit Ordonantei nr. 30/2020, PFA-urile care intrerup total sau partial activitatea ca urmare a efectelor pandemiei COVID-19, primesc o indemnizatie lunară de 75% din castigul salarial mediu brut prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul 2020, respectiv 4.072 lei. Insa aceasta masura nu se aplica si PFA-urilor nou infiintate, lucru pe care nu il stiu toti cei care stau acum la ghisee.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close