publicitate
publicitate
publicitate
 
BREAKING NEWSDin OrasEveniment

Ruina blocului V03, cumparata de Ioan Tecar | VEZI cat a platit si ce va construi acolo

Situatia blocului V03 de la intersectia strazilor Crangului si Dobrogeanu Gherea din Dej pare a fi in sfarsit rezolvata. Dupa ce mai bine de 30 de ani nimeni nu s-a atins de santierul abandonat  si au fost organizate mai multe licitatii in care nimeni nu a fost interesat de blocul respectiv, a aparut in sfarsit un cumparator. Este vorba despre omul de afaceri Ioan Tecar din Dej, care a platit pe blocul respectiv si terenul aferent nu mai putin de 2 327 400 lei, adica aproape 500 000 euro. Omul de afaceri intentioneaza sa contruiasca acolo un nou bloc de locuinte, cu parcare subterana si spatii comerciale la parter.

Imobilul și terenul pe care se afla acesta, aflate în posesia Primăriei Municipiului Dej, au fost degrevate de toate sarcinile, după ce Municipiul Dej a despăgubit Ministerul Afacerilor Interne și S.C. Any Prodcom S.R.L. cu sumele investite respectiv, 1 611 231 lei.  Ulterior acestea au fost scoase la licitație în anul 2018, la primele trei licitații neprezentându-se niciun ofertant.

La ultima licitație demarată la finalul lunii februarie 2019 s-a prezentat un singur ofertant, Ioan Tecar, care a depus garanţia de participare în cuantum de 10%, din valoarea de pornire la licitație, respectiv 232.740 lei, câștigând licitația cu prețul stabilit de 2 327 400 lei.

Ioan Tecar, are obligația conform caietului de sarcini, ca în termen de 60 de zile de la încheierea licitației, respectiv 24.05.2019, să achite suma adjudecată, urmând a se încheia contractul de vânzare cumpărare a imobilului cu terenul aferent deținut de Primăria Municipiului Dej, în suprafață de 3540 mp.

Ulterior încheierii contractului de vânzare cumpărare, noul proprietar are obligația de a respecta prevederile caietului de sarcini, care prevede edificarea unui ansamblu arhitectural cu respectarea următoarelor condiții:

  • prezentarea unor soluții de încadrare din punct de vedere arhitectural, urbanistic și funcțional cu zona, aprobare în Consiliul Local Dej, în vederea construirii unui imobil cu apartamente și spații comerciale.
  • amenajarea în zona de edificare a unui un număr de 250-300 locuri de parcare (în funcție de numărul de apartamente și suprafață construită a spațiilor comerciale), 80 dintre acestea urmând a fi atribuite cu titlu gratuit Municipiului Dej, cel puțin 30  amenajate în subteran, pentru a fi distribuite cetățenilor care dețin garaje în zonă , garaje care vor fi demolate. 
  • amenajarea unui loc de joaca cu suprafața de aproximativ 300 mp.

“În sfârșit putem spune că rezolvarea situației blocului V03 a intrat în linie dreaptă. Dacă toate etapele vor fi parcurse, există șansa ca anul acesta să fie emisă autorizația de demolare, să fie demolat blocul, iar în paralel urmând să se realizeze un proiect pentru construirea unui ansamblu arhitectural cu aproximativ 100 de apartamente, spații comerciale, parcări, loc de joacă, astfel încât zona să fie mobilată urbanistic, să devină una frumoasă, în acord cu ceea ce ne dorim cu toții” , a declarat primarul Costan Morar.

 

Articole Similare

Un Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close