publicitate
publicitate
publicitate
 
Din ZonaEveniment

S-a dat alarma la TURDA | Un rezervor cu clor s-a spart si a emanat gaze – VIDEO

S-a dat alarma azi noapte la Turda, dupa ce un apel la 112 a anuntat in jurul orei 3 ca un rezervor cu clor dintr-o fabrica a fost avariat si deverseaza gaze in atmosfera. De teama gazelor toxice, doi angajati s-au refugiat pe un vagon, iar mai apoi au primit ingrijiri medicale la fata locului, nefiind nevoie de transport la spital.

Conform celor de la ISU CLuj, la fata locului au intervenit două autoapeciale cu apă și spumă, un echipaj SMURD (trei ofițeri și 15 subofițeri ai ISU Cluj), precum și două echipaje SAJ, unul al IPJ și reprezentanți ai Gărzii de Mediu.

Pompierii sosiți la fața locului au constatat că se simțea miros puternic de clor în atmosferă, aerul era iresponsabil în interiorul operatorului economic, era în funcțiune instalația pentru refularea a perdelei de apă, destinată limitării propagării scăpărilor de gaz în atmosferă, iar doi angajați se refugiaseră pe un vagon pentru a evita inhalarea de clor.

Pompierii, echipați cu aparate de respirat cu aer comprimat, au luat recipientul respectiv și l-au introdus într-un bazin cu apă unde au adus și deversat sacii cu agentul de neutralizare (leșie/apă cu sodă caustică) și au acționat concomitent pentru a echipa pe cei doi angajați cu aparate de respirat (din dotarea autospecialelor) și i-au evacuat în siguranță în afara zonei unde se manifesta deversărea de gaz.

A fost creată o perdea de apă suplimentar față de instalația operatorului economic, prin instalațiile celor două autospeciale, pentru a limita cât mai mult propagarea gazului în atmosferă. Patru pompieri din echipajele care au intervenit la locul evenimentului au necesitat administrarea de oxigen, având în vedere că au inhalat clor în momentul schimbării buteliilor aparatelor de respirat cu aer comprimat, dar nu a fost necesar transportul la spital.

În aceste momente nu se mai înregistrează scăpări de gaz, însă forțele de intervenție supraveghează zona în continuare.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close