publicitate
publicitate
ads
 
BREAKING NEWSDin Oras

Semafoare la podul Somesului – Episodul 3 | “Le punem, dar nu vor functiona” – VIDEO

Vom avea din nou semafoare la intersectia de la Podul Somesului. Este a treia incercare de sistematizare a circulatiei din zona prin aceasta metoda, dupa ce primele doua au fost un esec si au provocat blocaje uriase in trafic. Totusi, de aceasta data, semafoarele vor fi instalate dar nu vor functiona, insa, fiind prevazute in proiectul european de reabilitare a drumului, constructorul are obligatia de a la monta.

Dejenii care au circulat in ultimele saptamani in zona podului de peste raul Somes, au observat ca se lucreaza de zor la semaforizarea intersectiei respective. Au fost instalate deja semafoarele rutiere, de tipul celor cu trei lumini, dar si cele pentru biciclete. Acest lucru nu face altceva decat sa ii ingrozeasca pe soferii dejeni, care isi amintesc un astfel de “episod” al semaforizarii in intersectia respectiva din anul 2014, cand in loc sa fluidizeze circulatia, semafoarele mai mult au incurcat-o. Coloanele de masini se intindeau atunci pe kilometri intregi, iar indiferent de timpii la care erau setate sa se schimbe culorile semaforului, orasul era blocat total. In cele din urma s-a decis atunci inlocuirea semaforului care a costat 40 000 lei, cu unul care are o singura culoare si care functiona intermitent.

Acum, si acel semafor a fost inlocuit cu unele normale, dar municipalitatea spune ca nu vor functiona. Cel putin, nu cum ar trebui. Pentru a evita blocajele rutiere, semafoarele instalate deja vor fi setate sa functioneze doar pe “galben intermitent”.

Atunci…de ce au fost puse? “Erau in proiect!”

Semafoarele, care nu sunt deloc ieftine, trebuiau sa fie instalate pentru ca fac parte din proiectul european de reabilitare a strazilor 1 Mai, Ion Pop Reteganu, Libertatii si Bistritei, in valoare de 10 milioane de euro, proiect care prevede in mod obligatoriu si semnalizarea rutiera cu astfel de echipamente.

“Tot ce inseamna semnalizare rutiera este prins in acest mare proiect, pe fonduri nerambursabile, si in acea zona se instaleaza semafoare pentru ca asa este proiectul. Vom vedea la momentul respectiv cum vom gesiona semaforizarea zonei, pentru ca e un lucru foarte sensibil. Initial vor fi pe galben intermitent, pentru ca avem si trecere de pietoni. Apoi vom vedea timpii, pentru ca, esential pentru noi,  e sa nu blocam iesirea din Dej. Daca blocam iesirea din Dej, va fi un blocaj total pana in centru”, a declarat edilul Morar Costan.

Citeste si articolele din 2014:

40 000 lei aruncati de Primaria Dej pe “apa Somesului”

Semafoarele de 400 de milioane de la podul Somesului, inlocuite cu altele noi

Articole Similare

Un Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close