ads
publicitate
 
Marketing

Sfaturi importante pentru alegerea unei biciclete de copii

Printre tonele de jucarii si alte device-uri, copiii trebuie sa aiba si o bicicleta.

Reprezentand o metoda extrem de amuzanta pentru a face sport, dar care prezinta si multe avantaje din punct de  vedere al dezvoltarii, aceste biciclete de copii sunt o investitie pe care parintii ar trebui sa o faca cat mai devreme.

Cum alegi dimensiunea perfecta pentru biciclete de copii?

Prima intrebare pe care si-o pune orice parinte atunci cand doreste sa cumpere biciclete de copii se refera la dimensiunea perfecta. Este ceva complet nou, deoarece nu se aplica acelasi criteriu ca la bicicletele de adulti. Atunci cand este vorba despre biciclete de copii, conteaza dimensiunea rotii, nu dimensiunea cadrului. In plus, chiar si cand vorbim despre biciclete de copii cu o anumita dimensiune a rotilor, inaltimea tijei scaunelor poate varia de la producator la producator.

Daca am alege biciclete de copii pentru varsta de 5 ani, este usor sa ne dam seama ca unii copii de aceasta varsta sunt mai mici, in timp ce altii sunt foarte inalti. Nu exista nicio sansa ca pentru doi copii de aceeasi varsta, dar de inaltimi diferite, sa poata fi aleasa aceeasi dimensiune de biciclete de copii.

Atunci cand este vorba despre prima bicicleta pentru copilul tau, vrei sa te asiguri ca experienta de ciclism este una vesela si care il va face sa se indragosteasca de aceasta activitate minunata. Pentru ca cel mic sa aiba un control total atunci cand merge pe doua roti, este vital sa te orientezi catre cele mai bune modele de biciclete de copii. Avand in vedere costul bicicletelor si viteza cu care cresc copiii, exista tentatia de a cumpara o bicicleta mai mare, dar care se poate regla, astfel incat si bicicleta sa creasca odata cu cel mic. Aceasta alegere nu este una fericita, deoarece copilul va fi frustrat in timp ce va incerca sa se descurce cu o bicicleta mult prea mare si prea grea pentru el.

Cum alegi un model de bicicleta ideal pentru copilul tau?

  1. Atentie la greutate. O bicicleta prea grea va fi greu de manuit de copil, iar rezultatul poate fi dezamagitor pentru cel mic. Va crede ca are el o problema si nu poate sa mearga cum trebuie cu ea. In plus, pot aparea accidente neplacute, daca bicicleta va cadea peste el il poate lovi destul de rau.
  2. Dimensiunea conteaza. Alege biciclete de copii potrivite ca dimensiune cu inaltimea copilului tau. O bicicleta prea mica il va face sa pedaleze in gol, iar una prea mare va face ca intreaga experienta sa fie prea dificila si deloc amuzanta.
  3. Alege un model cu parghii de viteze si frane specifice pentru biciclete de copii. Acestea sunt mai mici si mai usor de utilizat.
  4. Evita angrenajele multiple, cum sunt lanturile duble, deoarece adauga greutate, iar mersul pe bicicleta devine mult prea complicat.

Sunt utile rotile ajutatoare?

Poate fi tentant sa montezi o pereche de roti ajutatoare la bicicleta copilului tau. Exista o multime de argumente pro si contra, in functie de disponibilitatea parintelui de a-l ajuta pe copil sa invete sa mearga pe bicicleta, dar si de curajul si motivatia copilului de a merge singur cat mai repede.

Daca copilul tau este mic, cea mai buna decizie pe care o poti lua este sa ii cumperi o bicicleta de echilibru. Este un model mic, adecvat pentru el, care are roti dar nu are pedale. Deplasarea se face cu ajutorul picioarelor, si in cel mai scurt timp vei vedea progrese remarcabile. Copilul va merge din ce in ce mai repede si va reusi sa stea pentru mai mult timp in echilibru fara sa se sprijine cu picioarele de pamant. Dupa ce a invatat sa isi tina perfect echilibrul pe doua roti, ii poti cumpara o bicicleta normala, avand certitudinea ca nu are nevoie de roti ajutatoare.

Inainte de a te decide ce doresti sa cumperi, mergi la un magazin de biciclete impreuna cu cel mic, unde poti incerca mai multe modele de biciclete de copii. Pentru informatii de specialitate, te asteptam pe www.mosionroata.ro/.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close