publicitate
publicitate
publicitate
optim
Administratie | PrimarieDin OrasSocial si Cultura

Și-a abandonat câinele legat la gât cu lanț și lacăt, până s-a încarnat. Medicii din Dej l-au salvat – VIDEO

Brutalitatea oamenilor asupra animalelor intrece uneori orice imaginatie. Un caine abandonat pe strazile din Dej a fost salvat de un medic veterinar dupa ce stapanul l-a legat la gat direct cu un lant prins cu lacat, fara  a folosi si o curea. Cum patrupedul era in crestere, nimeni nu i-a mai largit lantul de la gat, astfel incat acesta s-a incarnat, provocandu-i animalului rani grave.

Cainele a fost dus ieri la cabinetul medicului veterinar Marcel Trambitas de catre un dejean. Conform acestuia, patrupedul se afla pe o strada din Dej inca de acum cateva luni, dar abia ieri s-a apropiat de el si i-a vazut rana grava din zona gatului, formata din cauza lantului metalic prins cu lacat. Odata ajuns cu el la cabinet, medicul veterinar i-a efectuat anestezie, iar mai apoi, cu un cleste de mari dimensiuni a taiat lantul, care abia ii permitea acestuia sa respire. Dupa aceea, ranile i-au fost toaletate si cainele a primit cele mai bune ingrijiri, fiind tinut sub supraveghere pana la refacerea totala. Deoarece cainele era microcipat, a fost doar o chestiune de cateva secunde pana cand cei de la cabinetul veterinar au aflat cine este proprietarul acestuia. Este vorba de o familie din judetul Salaj, care desi avea obligatia sa anunte la medicul veterinar din comuna disparitia animalului, nu a facut-o. Proprietarul a fost anuntat despre faptul ca patrupedul a fost gasit in Dej, dar acesta a declarat ca nu si-l mai doreste deoarece l-a inlocuit la scurt timp dupa disparitie. Asociatia Anima Pro Terra se va ocupa de ingrijirea catelei, pana cand cineva isi va dori sa o adopte. Conform legii, daca va fi dat pe mana autoritatilor, pentru abandonul cainelui, proprietarul risca amenda penala sau chiar inchisoarea, intre 6 luni si 3 ani.

Reprezentantii Asociatiei Anima Pro Terra spun ca este foarte posibil ca acest caine sa fi ajuns la Dej printr-un transport ilegal de maidanezi, transport prin care localitati din alte judete se debaraseaza de cainii gasiti pe strazi, abandonandu-i in alte localitati. Totusi, desi in ultimii ani despre acest lucru s-a discutat tot mai mult la nivelul autoritatilor locale din Dej, inca nu s-a reusit prinderea in flagrant a unui astfel de transport.

AVERTISMENT: IMAGINILE URMATOARE AU UN PUTERNIC IMPACT EMOTIONAL

Articole Similare

6 Comentarii

  1. Stapanul acestu caine ,daca scapa doar cu o amenda ,sa fie ferict! Ar merita sa fie tinut si el legat numai cateva zile cu un lant ,fara apa si mancare ! Oricum va lua o pedeapsa de la Dumnezeu ,pentru ca a facut e un pacat
    De ce si-a luat un caine daca nu avea nevoie de el ?
    Oare cainele cu care l-a inlocuit peste catva timp va avea aceeasi soarta ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button