publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
BREAKING NEWSPolitic

Sondaj Prezidentiale | Mircea Geoana, favorit. George Simion, pe podium

Mircea Geoana are cele mai mari sanse sa ajunga presedintele Romaniei, conform celui mai recent sondaj realizat de Inscop Research la comanda News.ro. Podiumul este completat de Marcel Ciolacu (PSD) si George Simion de la AUR. Catalin Drula, reprezentantul USR, ar prinde abia locul sase, mult mai slab cotat si decat Diana Sosoaca. In ceea ce priveste intentia de vot, 57,2% dintre cei care au participat la sondaj au declarat ca in mod sigur vor merge la votare, in timp ce 16% spun ca nu vor merge. In cazul in care primarul Clujului, Emil Boc, ar intra in cursa electorala, intr-o eventuala confruntare directa in turul 2, primarul Clujului ar reusi sa castige doar impotriva lui Marcel Ciolacu, fiind depasit de restul candidatilor. 

Astfel, datele sondajului arata ca 25.3% ar vota pentru Mircea Geoană (independent), 19.5% pentru Marcel Ciolacu (PSD), iar 18.7% pentru George Simion (AUR). Pentru Nicolae Ciucă (PNL) ar opta 11.2%, iar pentru Diana Șoșoacă (SOS România) 10.1%. Cătălin Drulă (USR, PMP, FD) ar fi ales de 5.6% dinte votanți, Dacian Cioloș (REPER) de 4.1%, iar Kelemen Hunor (UDMR) de 2.7%. 2.8% dintre alegători spun că ar vota alt candidat.

Într-o confruntare ipotetică în turul al II-lea al alegerilor prezidențiale între Mircea Geoană și George Simion, 63.5% dintre cei care au exprimat o opțiune ar vota cu adjunctul secretarului general al NATO, iar 36.5% cu liderul AUR.

Marcel Ciolacu vs. George Simion
Dacă în turul al II-lea al alegerilor prezidențiale ar ajunge Marcel Ciolacu și George Simion, 58.8% dintre cei care au exprimat o opțiune l-ar vota pe liderul PSD, iar 41.2% pe liderul AUR.

Nicolae Ciucă vs. George Simion
Dacă în turul al II-lea al alegerilor prezidențiale ar ajunge Nicolae Ciucă și George Simion, 52.2% dintre cei care au exprimat o opțiune l-ar vota pe liderul PNL, iar 47.8% pe liderul AUR.

Mircea Geoană vs. Emil Boc
Dacă în turul aI II-lea al alegerilor prezidențiale ar ajunge Mircea Geoană și Emil Boc, 59.9% dintre cei care au exprimat o opțiune l-ar vota pe adjunctul secretarului general al NATO, iar 40.1% pe primarul Clujului.

Marcel Ciolacu vs. Emil Boc
Dacă în turul aI II-lea al alegerilor prezidențiale ar ajunge Marcel Ciolacu și Emil Boc, 50.4% dintre cei care au exprimat o opțiune l-ar vota pe primarul Clujului, iar 49.6% pe actualul premier.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda News.ro. Datele au fost culese în perioada 15 – 22 septembrie 2023. Metoda de cercetare: interviu prin intermediul chestionarului. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului simplu, stratificat fiind de 1550 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.49  %, la un grad de încredere de 95%.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close