publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
 
ActualitateBREAKING NEWSDin OrasEveniment

Supermarket in loc de S.A.D.P | De ce nu s-a prezentat LIDL la primele doua licitatii

In ultimii ani, cerinta dejenilor de a avea in Dej doua dintre cele mai cautate lanturi de supermarketuri din Romania, Kaufland si LIDL, a obligat autoritatile locale sa caute solutii pentru a le atrage catre orasul nostru.

Daca pentru Kaufland s-a gasit in cele din urma un teren si din primavara dejenii isi vor putea face cumparaturile la noul magazin, cu cei de la LIDL discutiile nu prea s-au transformat in lucruri concrete, in special din cauza cerintelor diferite avute de reprezentantii retailerului german. Practic, cei de la LIDL ar fi preferat sa deschida un magazin in Dej, dar intr-o locatie cu vad comercial mare, insa terenuri de o asemenea suprafata si care sa indeplineasca cerintele lor nu prea exista in zona centrala. In cele din urma, autoritatile locale au gasit un astfel de teren, pe strada Crangului, in locul Serviciului Administratiei Domeniului Public, care va fi mutat la marginea orasului.

Dupa efectuarea tuturor proceselor birocratice pentru ca terenul sa poata fi concesionat catre un investitor privat, s-au demarat procedurile pentru organizarea unei licitatii. In caietul de sarcini era prevazut ca cel care va castiga licitatia si va construi un supermarket in locul respectiv, sa fie obligat sa amenajeze si o piata de alimente in suprafata de 1000 mp, plus 25 de locuri de parcare destinate acestei piete.

Conform unor surse, celor de la LIDL le-a suras ideea si au acceptat intr-un final aceste conditii, insa acestia puteau sa aiba nicio certitudine ca vor putea construi acolo, avand in vedere ca licitatia este una publica, la care se poate inscrie oricine. La prima licitatie insa nu s-a prezentat nimeni, nici macar reprezentantii supermarketului german, lucru care s-a intamplat si la a doua licitatie.

Motivul a fost unul legat de expertiza geo a terenului, deoarece nimeni nu putea garanta ca terenul respectiv poate sustine constructia unui supermarket fara a fi necesare investitii uriase pentru stabilizarea solului. In cele din urma, mai multi specialist de la Bucuresti au facut o noua expertiza geo, si au confirmat ca acolo se pot construi fara probleme atat piata in suprafata de 1000 mp, cele 25 de locuri de parcare pentru piata, alte 100 de locuri de parcare pentru noul supermarket si cladirea efectiva a magazinului.

Astfel, Primaria Dej a demarat o noua licitatie pentru concesionarea terenului in suprafata de 8339 mp, licitatie care va avea loc in 20 februarie. Practic, atunci vom afla daca si ce supermarket se va construi pe terenul SADP.

Conditiile licitatiei pot fi descarcate de AICI!

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close