publicitate
publicitate
publicitate
 
BREAKING NEWSDin OrasEveniment

SURSE: Maine se propune SUSPENDAREA ACTIVITATII localurilor din Dej

Cresterea de la o zi la alta a numarului cazurilor de COVID-19 in Dej obliga autoritatile sa impuna tot mai multe restrictii. De cateva zile, Dejul este “campion” in judet la cazurile nou depistate, in ciuda avertismentelor date de autoritati. Astfel, conform unor surse, luni dimineata in cadrul sedintei Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, se va propune suspendarea activitatii localurilor de alimentatie publica din Dej (restaurante sau cafenele), inclusiv a teraselor, putand fi efectuate doar livrari la domiciliu. Masura ar urma sa ramana activa pana cand numarul bolnavilor va incepe sa scada.

Autoritatile judetene spun ca s-a ajuns in aceasta situatie doar din cauza lipsei de responsabilitate de care au dat dovada unii cetateni ai Dejului, care nu iau deloc in serios problema COVID-19. Daca vineri, Dejul avea o incidenta de 1,6 cazuri la mia de locuitori (aproximativ 60 bolnavi), in doar doua zile, incidenta a crescut la 1,73, fiind inregistrate alte 10 noi cazuri in 48 de ore. Din nefericire, spun autoritatile, vorbim despre cazuri care nu au legatura intre ele, fiind vorba despre transmitere comunitara.

Daca propunerea de maine se va transforma in DECIZIE, masura va ramane in vigoare pana cand incidenta va scadea din nou sub 1,5 cazuri/mia de louitori.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close