ads
publicitate
 
ActualitateBREAKING NEWSDin ZonaSocial si Cultura

Sute de credinciosi au venit in pelerinaj la Manastirea Nicula – VIDEO

Sarbatoarea Adormirea Maicii Domnului a devenit deja traditie la Manastirea Nicula, acolo unde an de an, sute de credinciosi din toate colturile tarii, vin in pelerinaj pentru a se ruga la icoana facatoare de minuni. 

La Gherla, la fel ca in fiecare an, pe 14 august, sute de credinciosi pornesc in pelerinaj, pe jos, pana la Manastirea Nicula. Pe o caldura sufocanta, sub un soare arzator, alaiul de pelerini, insotiti de preoti, strabat in cantari religioase, drumul care are nu mai putin de șapte kilometri. Celor peste 600 de credinciosil, li s-a alaturat si IPS Mitropolit Andrei Andreicuț.

“La toate manastirile care sunt protejate de Maica Domnului, se aduna mii de credincios, dar, in mod special, la Manastirea Nicula, unde este icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. […] Le dorim tuturor credinciosilor bucurie, cu prilejul sarbatorii Adormirii Maicii Domnului.”IPS Mitropolit Andrei Andreicut

La Manastirea Nicula vin anual mii de crestini din intreaga tara pentru a se ruga icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului. Icoana este scoasa din biserica in ajunul praznuirii, pe 14 august,  iar despre ea se spune ca are puteri tamaduitoare. Cu mai bine de 300 de ani in urma, pe 24 martie 1699, din icoana s-au scurs lacrimi, iar de-a lungul secolelor, se spune ca icoana ar fi facut mai multe minuni.

 

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close