publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
 
ActualitateDin ZonaEveniment

Sute de tineri au pornit in pelerinaj pe jos, spre Manastirea Nicula – VIDEO

Sute de tineri credinciosi, alaturi de preoti, au pornit in pelerinajul cu traditie, pe jos, spre Manastirea Nicula. Pe traseul anevoios, pelerinii vor poposi o singura data, la Biserica Sfanta Treime din Gherla. Aici credinciosii vor primi apa si mancare, apoi isi vor continua drumul spre Manastire, unde se estimeaza ca vor ajunge in jur de ora 18.

Sambata dimineata credicniosii s-au adunat in fata Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, unde au primit binecuvantarea Inaltpreasfintitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului. De aici tinerii s-au urcat in autocare, pana la biserica din Iclod, acolo unde a slujit cel care a pictat icoana facatoare de minuni de la Manastirea Nicula.

Traseul pe care tinerii credinciosi il vor parcurge este destul de lung si anevoios. Sunt aproape 20 de kilometri care trebuie strabatuti pe jos, insa pe tot parcursul, pelerinii vor rosti rugaciuni si vor canta melodii bisericesti, astfel drumul va fi mai usor, spun ei.

Grupul de credinciosi va ajunge spre lasarea serii la Manastirea Nicula, unde se vor ruga in fata icoanei facatoare de minuni, care aduna an de ani zeci de mii de credinciosi din intreaga tara si despre care se spune ca, in urma cu aproape 300 de ani ar fi plans.

Arhiepiscopia Clujului, impreuna cu asociatiile de tineri ASCOR Cluj, ATCOR Cluj, Liga Studenților, Seminarul Teologic si Facultatea de Teologie, reuseste de mai bine de noua ani, sa adune sute de tineri credinciosi, pe care ii reuneste in pelerinajul spre Manastirea Nicula.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close