publicitate
publicitate
publicitate
optim
BREAKING NEWSDin Oras

Televiziunea RTL Luxemburg la adapostul de caini din Dej | Critici pentru administratie, laude pentru voluntari – VIDEO

O echipa de televiziune de la RTL Luxemburg s-a aflat timp de cateva zile la Dej, pentru a realiza un reportaj despre modul in care este gestionata de administratia locala problema cainilor fara stapan. Reporterii au venit impreuna cu reprezentanta unei asociatii, care de ani de zile sprijina adoptiile internationale ale cainilor preluati de pe strazile din Dej. Strainii s-au aratat dezamagiti de modul in care este intretinut adapostul primariei dar si de promisiunea nerespectata facuta de primarul Dejului in urma cu 6 ani, de a oferi o bucata de teren la marginea orasului pentru ca un nou adapost sa fie construit 100% din donatii. 

Echipa de televiziune din Luxemburg a stat la Dej timp de doua zile si i-a insotit pe reprezentantii ONG-ului „Street Souls”, care in ultimii ani au sprijinit Asociatia Anima Pro Terra din Dej cu donatii pentru cainii din adapost dar si cu promovarea adoptiilor in strainatate. Au filmat in mai multe locuri din oras, atat din zona centrala, dar si pe strazile considerate „punct rosu” in ceea ce priveste problema cainilor, cum ar fi „Chimia” din Dej Triaj. Oaspetii din strainatate s-au aratat dezamagiti de modul in care arata adapostul de caini administrat de Primaria Dej, unde cainii sunt tinuti in conditii nu foarte bune.

Reprezentantii ONG-ului din strainatate au considerat ca acest lucru este o lipsa de respect a administratiei locale fata de voluntarii asociatiei din Dej, care in ultimii ani au reusit sa trimita spre adoptie in strainatate nu mai putin de 600 de caini. In lipsa implicarii celor de la „Anima Pro Terra”, acesti caini care si-au gasit in ultimii 4 ani familii in Luxemburg, acum ar fi fost in continuare pe strazile din oras, au punctat cei de la „Street Souls”.

In reportajul care va fi difuzat in cateva saptamani, va fi prezentat si faptul ca in urma cu 6 ani, primarul Morar Costan a promis ca va pune la dispozitia asociatiei un teren la marginea orasului, pentru a fi construit un adapost nou la standarde europene pe bani din donatii, adapost care mai apoi ar urma sa fie dat in mod gratuit catre Municipiul Dej. Situatia terenul respectiv a ramas inca incerta si nimic nu s-a concretizat, desi insistentele au fost repetate.

In cele doua zile a fost organizata si o campanie de sterilizare gratuita a cainilor cu stapan, pe fondurile asociatiei, pentru a dat exemplu autoritatilor locale ca singura cale de a evita abandonul si de a scapa de cainii de pe strazi este sterilizarea. In cele doua zile au fost sterilizati 40 de caini, ramasi pe lista de la campaniile precedente. Urmatoarea campanie de sterilizare gratuita, realizata tot de Anima Pro Terra, va avea loc in luna aprilie, cand 120 de caini vor fi sterilizati in mod gratuit. Programari pot fi facute la 0787 273 338.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button