ads
publicitate
 
ActualitateDin Oras

Terasele izolate termic sunt considerate spatii inchise | De azi, in Dej, NU POT functiona

Incepand de astazi au intrat in vigoare noi masuri pentru prevenirea raspandirii COVID-19, insa in zona HORECA restrictiile sunt mai vechi. Astfel, in orasele cu incidenta mare a cazurilor de Covid, activitatea la interior a localurilor a fost suspendata, iar proprietarii acestora au fost nevoiti sa gaseasca solutii pentru a-si atrage clientii la terasa chiar si pe temperaturi scazute.

Unii si-au izolat termic terasele cu prelate, facand astfel un spatiu inchis, chiar daca se afla in exteriorul restaurantelor. Autoritatile au definit astfel conditiile pe care trebuie sa le respecte un spatiu pentru a fi considerat terasa,  in caz contrar, aplicandu-se regulile unui local inchis.

“Unele terase, chiar dacă sunt în afara spațiului închis al unui restaurant, au devenit și ele închise. S-a pus sticlă, diferite tipuri de pereți pentru a păstra căldura. Dar ele devin spații închise. Se aplică regula spațiilor închise din restaurante, care rămane valabilă”, a anuntat Raed Arafat.

Un spatiu inchis este cel care are un acoperis si cel putin 2 pereti, indiferent de tipul acestora si daca peretii sunt cu caracter temporar sau nu. Astfel, cei care si-au izolat termic terasele si nu au deschise cel putin doua laturi ale spatiului, in Dej, vor fi nevoiti sa isi suspende activitatea, deoarece rata de incidenta a cazurilor a depasit 3/1000 locuitori.

Autoritatile spun ca vor fi facute controale, iar amenzile in aceste cazuri sunt intre 3000 si 15000 lei.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close