publicitate
publicitate
publicitate
 
Din Zona

Ți-ai luat mașină de pâine în pandemie și nu o mai folosești? Iată 5 rețete delicioase pe care le poți încerca, dincolo de tradiționala pâine de casă

Cu siguranță îți amintești de lipsa de drojdie din magazine de la începutul acestei pandemii. Situația se poate repeta oricând, mai ales în perioada sărbătorilor. Însă, odată ce a trecut această perioadă, mașina de pâine zace în debara și te gândești deja să o vinzi sau să o oferi cadou cuiva drag.

Totuși, există anumite rețete pe care cu siguranță nu te-ai gândit că le poți face în mașini pentru făcut pâinea. Mai jos poți regăsi o listă ce te va încânta.

 5 rețete pentru mașina de pâine

Dacă te-ai gândit că mașina de pâine o poți folosi doar pentru a coace efectiv pâinea, ei bine, sunt mai multe rețete pe care le poți încerca:

1. Tort de sărbători

Tortul este probabil cel mai obișnuit aliment pe lângă pâine pe care îl poți prepara într-un cuptor de pâine. Programul va fi denumit de obicei „Bake”. În acest mod, scoate lama de frământat și utilizează recipientul de pâine pur și simplu ca un cuptor. Amestecă ingredientele înainte de a le introduce în aparat și, de obicei, va trebui să adaugi praf de copt sau alt agent de creștere – în afară de drojdie – la amestec pentru a te asigura că prăjitura crește.

Poți utiliza acest program și pentru a găti alte tipuri de prăjituri sărate sau dulci, chiar și pâinea cu bicarbonat de sodiu.

Acordă atenție oricăror avertismente de capacitate maximă și sfaturi de coacere din manualul aparatului înainte de a-l pune la treabă. Uneori este recomandat să îți tapetezi recipientul cu hârtie de copt sau să îl ungi înainte de a turna în el aluatul, așa cum ai face atunci când coci un tort într-o formă normală la cuptor.

2. Tartă cu carne sau legume

O modalitate mai neconvențională de a utiliza programul „Bake” este să coci o tartă. Ca și în cazul tortului, pur și simplu folosește aparatul ca un cuptor, așa că nu uita să scoți lama de frământat. Poți pune aluatul în interior, apoi poți completa cu umplutura ca la final și deasupra să torni restul de aluat. În acest fel, vei obține o tartă delicioasă cu orice umplură îți place. 

3. Dulceață

Majoritatea aparatelor de făcut pâinea au program „Jam” – un program care încălzește și amestecă conținutul din interior pentru câteva ore. Manualul ar trebui să îți vină în ajutor cu o rețetă de bază, dar online poți găsi o multitudine de alte variante.

4. Sosuri și supe

Chiar dacă poate părea ciudat să gătești supa de pui în mașina de pâine, nu va fi nimic mai ușor decât să adaugi toate ingredientele și să pui aparatul la lucru. Mașina va amesteca pur și simplu ingredientele în timp ce le încălzește, iar gătirea se face încet, ceea ce poate fi un avantaj extraordinar dacă îți dorești o masă sănătoasă și echilibrată. Este adevărat că nutrienții se păstrează în întregime în rețetele ce nu implică foc, însă fermitatea legumelor o poți testa progresiv în timpul gătirii.

5. Rețete cu orez

Poți utiliza aparatul de copt pâine ca un vas pentru a găti perfect orezul. E suficient să adaugi orezul spălat, apă suficientă, condimente și să setezi opțiunea „Bake”. Pentru un risotto delicios, adaugă branză și setează mașina de pâine pe funcția „Jam”. Vei descoperi cât de simplu și rapid te poți bucura de o masă caldă în timp ce tu te ocupi de alte treburi ale casei sau chiar lucrezi.

Nici celebrul orez cu lapte al copilăriei nu este o provocare prea mare pentru mașina ta de pâine. Adaugi esențele, laptele și orezul măsurat și pornești simplu aparatul. În 30-40 de minute este gata, iar cei mai mici ai casei vor da târcoale bucătăriei, încercând să își dea seama de unde miroase așa bine.

În concluzie, cu un strop de imaginație poți folosi mașina ta de pâine și pentru alte rețete delicioase: de la omlete, până la iaurt. Atâta timp cât o vei privi ca pe un mic cuptor compact, poți găti în interiorul ei orice îți trece prin minte.

 

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close