ads
publicitate
 
Marketing

Timpul liber după orele de muncă – un mit?

Definiția dispariției timpului liber poate cu ușurință să se regăsească într-un job cu program de opt ore, cinci zile din săptămână. Nu neapărat pentru că nu ai avea ore libere după orele de muncă, ci pentru că, adesea, nu știi ce să faci cu timpul pe care îl mai ai la dispoziție. Orice alternativă pare că ar lua oricum prea mult timp până înțelegi cum funcționează, iar social media și timpul petrecut în fața ecranelor sunt o soluție la îndemână, confortabilă. Ce ar fi să găsești niște alternative?

Hobby-uri prin care poți să împaci munca și timpul liber

Citește orice îți place
Pentru a petrece timp de calitate după muncă  nu este neapărat nevoie să-ți reinventezi stilul de viață total. Uneori, timpul alocat unei activități atât de simple cum este cititul îți poate schimba în bine dinamica zilei. Piața de carte a evoluat în ultimii ani suficient de mult încât să îți fie imposibil să nu găsești ceva pe gustul tău, fie că este vorba de cărți de ficțiune, non-ficțiune sau pur și simplu reviste cu orice tematică.

Pictează
Din păcate, ideea că ai avea nevoie de talent poate fi copleșitoare atunci când vrei să începi un hobby nou, în special dacă nu te-ai atins niciodată de acest hobby. În cazul picturii, aceasta devenit o activitate accesibilă până și celor mai puțin talentați, tocmai datorită flexibilității pe care o oferă. De la pictat obiecte ceramice, la pictat pe numere și până la pictat figuri în stil mandala în caiete pentru relaxare, această formă de artă poate fi desfășurată oricum și are chiar un rol terapeutic pentru momentele dificile de peste săptămână.

Învață să cânți la un instrument
La fel ca în cazul picturii, a cânta la un instrument muzical pare a fi o activitate dedicată special celor pricepuți, cu ureche muzicală în acest caz. Totuși, relaxarea stă în tocmai în ideea că nu trebuie neapărat să fii bun la ce alegi să faci în timpul liber, ci trebuie, în primul rând, să te simți bine. Dacă ai pereții suficient de bine izolați fonic, aruncă o privire peste seturile de tobe oferite de McMusic să afli ce ți se potrivește. Dacă nu ai pereții suficient de bine izolați, există totuși vești îmbucurătoare: majoritatea instrumentelor pot fi conectate la căști audio, deci te poți desfășura în voie la orice oră.

Găsește un preparat culinar nou
Probabil nu-ți arde de gătit după opt ore de muncă, în special dacă vine ca o responsabilitate, nu ca o plăcere. Din fericire, poți să ai un câștig pe ambele părți atunci când decizi să ieși din zona de confort și să explorezi preparate și gusturi noi, în special pentru că Internetul este o resursă infinită de informație. Cine știe, poate îți vei găsi chiar o nouă vocație.

Opțiunile pot continua, însă ideea principală sună așa: nu ai nevoie să petreci ore în șir învățând un lucru nou și nici nu trebuie să te pricepi măcar. În schimb, ajută să rămâi curios și să fii deschis noilor opțiuni. Timpul liber stă în mâinile tale, așadar tu decizi unde le pui după orele de muncă. 

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close