ads
publicitate
 
Marketing

Tips & tricks: Pregătirea casei pentru vremea mai puțin prietenoasă de vară

Vara se îndepărtează încet-încet de anotimpul plăcut care era odată. Vremea este din ce în ce mai pretențioasă, iar ploile și chiar tornadele care apar în multe zone ale țării, te pot face să te gândești la măsuri de precauție pentru casă.

Ploile violente și nu numai, îți pot crea destule neplăceri indiferent că locuiești la casă sau la apartament. Iată câteva sfaturi care să te ajute să te poți pregăti pentru a face față zilelor mai puțin plăcute, atunci când vara se dovedește neprietenoasă.

Ce trebuie să ai în vedere pentru protecția casei în contextul vremii capricioase de vară!

Umiditatea crescută

Umiditatea crescută este una dintre cele mai pregnante probleme ale zilelor ploioase în sezonul cald, iar combaterea acesteia poate fi o adevărată provocare. Un dezumidificator poate fi una dintre soluțiile optime care te poate scăpa de ea.

Pe lângă dezumidificator, storurile care nu permit căldurii excesive să intre, pot fi și ele o soluție pentru ca temperatura să rămână optimă pe timpul zilei, iar nivelul umidității să nu crească foarte mult.

O altă problemă datorată umidității crescute este apariția insectelor, în special țânțarii. Cea mai eficientă cale de a scăpa de ei este plasa anti-țânțari, care ține la distanță toate aceste mici vietăți ce îți pot da bătăi de cap. În funcție de dimensiunea de care ai nevoie, la Hornbach.ro poți găsi atât modele pentru ferestre, cât și pentru uși, cu care să fii în siguranță pe toată durata verii. 

Furtunile de vară 

Vara este anotimpul în care vremea pare că își face de cap. Furtunile fac dezastre în multe zone ale țării, iar din ce în ce mai multe prognoze pun intemperiile și fenomenele extreme în seama  încălzirii globale care tinde să ia amploare. 

Indiferent că locuiești la oraș sau la țară, probabil ai observat deja că ploile violente se manifestă la fel, așa că poți lua următoarele măsuri pentru a-ți proteja casa cât mai bine!

Dacă locuiești la casă:

  • pregătește câțiva saci cu nisip pentru a preveni intrarea apei în curte sau locuință în caz de inundații;
  • asigură-te că ușile și ferestrele se închid etanș pentru a preveni infiltrarea apei în diverse camere.

Dacă locuiești la bloc la un etaj superior, niște storuri îți pot fi de folos pentru a ține la distanță apa căzută din abundență în timpul furtunilor. Acestea pot fi folosite și ca protecție în cazul în care ai vreun copac care îți poate sparge ferestrele.

Așadar, câteva măsuri simple de precauție te pot ajuta să previi situații neplăcute precum inundațiile și geamurile sparte, dar și umiditatea crescută și insectele care îți pot strica starea de bine și chiar sănătatea pe termen lung.

 

 

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close