Tot mai multe incendii de vegetatie | Amenzi de pana la 100 000 lei pentru agricultorii lenesi – VIDEO

De cand a venit primavara, s-au inmultit incendiile de vegetatie sau padure. Proprietarii lenesi de terenuri incearca sa le igienizeze fara prea mult efort, dar nu sunt constienti de pericolul pe care il provoaca si de efectele comoditatii lor. Numai ieri, in judetului Cluj, pompierii au intervenit la peste 20 de incendii de vegetatie scapate de sub control, unele cu pagube destul de mari.
În localitatea Ghirolt, comuna Aluniș, un incendiu de vegetație uscată, scăpat de sub control, a distrus o magazie de aproximativ 10 metri pătrați. La fața locului au acționat două echipaje din cadrul Detașamentului Dej. De asemenea, pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au fost solicitați în comuna Poieni, unde incendiul de vegetație uscată a afectat și un autoturism parcat.
La Căpușu Mare, incendiul de vegetație uscată s-a extins la gardul a două proprietăți și a provocat distrugeri la stupi de albine.
De asemenea, o intervenție de amploare a avut în localitatea Muntele Filii, comuna Băișoara. Pompierii au ajuns la fața locului la ora 11.30 și au finalizat misiunea la ora 18.30. Intervenția a fost una dificilă din cauza terenului accidentat, iar vântul a favorizat flăcările. Au ars aproximativ 15 hectare de vegetație uscată, focul ajungând și în pădure. Cele două echipaje de la Detașamentul Turda au primit ajutor din partea SVSU Băișoara, respectiv SVSU Valea Ierii. Echipajul de la Băișoara se deplasează acum spre localitatea Liteni, comuna Săvădisla, pentru a stinge un nou incendiu de vegetație uscată.
Tot ieri, un echipaj din cadrul Detașamentului Turda s-a deplasat în localitatea Ocoliș din județul Alba. S-a acționat împreună cu ISU Alba și SVSU Ocoliș, pentru lichidarea incendiului de vegetație uscată.
Pompierii le reamintesc cetățenilor faptul că în România, arderile de vegetație sunt interzise prin lege. Nerespectarea acestei interdicții se sancționează sever. Pentru persoanele fizice, amenzile variază între 7.500 și 15.000 de lei, iar pentru persoanele juridice, între 50.000 și 100.000 de lei. Aceste măsuri au fost implementate pentru a descuraja practicile periculoase și pentru a proteja mediul și siguranța publică.