Din Oras

Tot mai multe inselaciuni prin metoda “accidentul” | Cum le putem preveni

Metoda ”accidentul” e din nou la modă. În ultimele zile mai multe victime au picat pradă falşilor medici sau avocaţi, iar majoritatea celor care pica “prada” acestei metode sunt oameni in varsta, si, spun specialistii ca se intampla acest lucru pentru ca ei nu gandesc de doua ori atunci cand trebuie sa ajute cineva si sunt mult mai vulnerabili atunci cand sunt pusi in fata faptului implinit, cand sunt sunati si li se zice ca cineva drag a suferit un accident. 

Politistii spun ca este important ca acest subiect sa fie dezbatut in familie impreuna cu varstnicii, pentru a sti cum sa reactioneze atunci cand sunt sunati de un necunoscut care le pretinde bani pentru a ajuta o ruda aflata in primejdie. 

In primul rand, in niciun caz NU divulgati niciun fel de date personale, dar cereti cat mai multe informatii despre locul in care a avut loc presupusul accident, sptalul in care s-ar afla ruda respectiva sau sectia de politie. 

Mai apoi, le inchideti telefonul si sunati imediat ruda despre care e vorba, pentru a verifica informatiile, si fiind vorba despre o situatie de urgenta, puteti sa o sunati indiferent de ora, pentru ca, de obicei, acesti infractori isi suna victimele la ore tarzii. 

Mai apoi, daca ruda respectiva va spune ca este bine si va dati seama ca ati fost pe punctul de a fi inselat, sunati la 112 si un lucru extrem de important, nu incercati sa rezolvati singuri problema sau sa contactati din nou persoana care v-a sunat sa va ceara banii.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close