BREAKING NEWSDin Oras

ULTIMA ORA | Restrictie de TONAJ pe Podul Somesului | S-au gasit fisuri in structura – FOTO

Circulatia rutiera pe Podul Somesului din Dej va fi restrictionata pentru autovehiculele de mare tonaj, din cauza unor fisuri pe care constructorul le-a gasit in structura de rezistenta a acestuia. In aceasta seara s-a intrunit Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta pentru a aproba restrictia de circulatie, care va intra in vigoare in aceasta noapte la ora 24.

Astfel, toate autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 TONE, nu vor mai putea circula timp de 30 de zile pe Podul Somesului. Ca rute ocolitoare, au fost propuse:

  • Catre si dinspre Baia Mare: Dej – Cetan – Vad – Fodora si retur
  • Catre si dinspre Bistrita: Mica – Branistea – Beclean si retur.

“Astazi am primit adresa din partea constructorului, care lucra la structura podului si ne-a avertizat ca a gasit fisuri in structura de rezistenta. Ei au cerut, atat pentru siguranta muncitorilor cat si pentru siguranta soferilor”, ne-a declarat Morar Costan.

In urmatoarele 30 de zile, constructorul va incerca sa remedieze problema cu fisurile respective, urmand ca abia la primavara sa se intervina si la partea carosabila.

Hotararea Primariei Dej a fost transmisa si Prefecturii, care la aceasta ora a solicitat intrunirea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

“Conform constructorului, este vorba despre fisuri în atretoazele podului la pila 2 si 3. Restrictiile vor intra in vigoare din aceasta noapte”, ne-a declarat Szilard Tasnadi, prefectul judetului Cluj.

Podul Somesului a fost construit in anul 1960, iar ultima reabilitare a avut loc in urma cu cel putin 20 de ani. Acesta va fi acum reabilitat in cadrul unui proiect de mobilitate urbana, cu finantare europeana.

 

Articole Similare

Un Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close