publicitate
publicitate
publicitate
 
ActualitateDin Zona

Un apicultor din Rus te ajută să scapi de insomnii | Dormi pe un pat plin cu mii de albine – VIDEO

Un salajean din Rus, mare iubitor de albine, a gasit remediul perfect care te ajuta sa scapi de insomnii. Dormitul pe un pat-stup in care “muncesc” zeci de mii de albine pentru a produce miere te relaxeaza instant, facand astfel somnul mult mai dulce, datorita zumzetului auzit, vibratiilor dar si mirosului de polen. A transformat aceasta idee intr-o afacere pe bani europeni, iar astazi este proprietar la Casa Mierii, asa cum si-a numit pensiunea.

Ioan Aurel Cozma este din Rus si creste albine de-o viata intreaga. A prins drag de munca la stupi inca din copilarie, pentru ca si tatal lui era apicultor, astfel ca astazi are 130 de familii de albine. A vrut sa isi transforme pasiunea in afacere si a reusit, pe fonduri europene. A primit finantare de 70 000 euro pentru a construi o pensiune in comuna Rus, insa a vrut sa fie una tematica, diferita de ce gaseai pana atunci.

“Ideea de a face o pensiune a venit in momentul in care s-a ivit oportunitatea de a o face prin fonduri FADR prin GAL Valea Somesului. Am depus un proiect, s-a aprobat proiectul si am facut pensiunea. Ma gandeam de multa vreme sa fac o pensiune, dar daca s-a ivit sa fie fonduri europene, a fost mult mai simplu. Mi-s foarte dragi albinele, am zis ca vreau sa fac o pensiune tematica in care omul sa vina, sa vada albina, sa guste produsele obtinute in urma cresterii albinelor si sa invatam si copiii sa manance produse naturale”, ne-a declarat Ioan Aurel Cozma.

Fiind pasionat de albine si curios de tot ce inseamna cresterea acestora, salajeanul a participat la diferite congrese in strainatate dedicate apiculturii. In 2013, la un astfel de congres, a vazut in practica ideea la care se gandise deja, aceea de a face o casuta a mierii pe care oamenii sa doarma pe paturi facute din stupi functionali din care sa se auda zumzetul albinelor dar sa se simta in incapere si mirosul de polen. Si-a pus ideea in practica, iar pentru a pastra cat mai mult din autenticul satului romanesc a construit “Casa Mierii” din lut. Este o casuta in gradina pensiunii, amenajata in stil traditional in care se afla doua astfel de paturi pe care se practica apiterapia. Aici, turistii din intreaga tara dar si din strainatate vin sa isi trateze insomniile si afectiunile respiratorii.

“Doar le auzim, bazaie foarte fain. Mai ales cand e liniste, le simti vibratiile, daca stai culcat pe pat, un lucru extraordonar de bun pt cei care sufera de insomnii. Iti da o stare de liniste vibratia asta a albinelor…te linisteste, te adoarme. In fiecare caseta e o familie de albine, propolisul emana balsamuri si uleiuri volatile foarte efeciente pentru sistemul respirator, e antiseptic, antiinflamator”, ne-a mai spus Aurel Cozma.

Cei care dorm in aceasta incapere sunt in deplina siguranta, pentru ca sansele de a se intalni cu vreo albina in interior sunt minime. Fantele prin care albinele intra si ies din stup sunt pozitionate pe partea exterioara a incaperii, in camera intrand doar mirosul si, evident, sunetul din stupi.

O noapte de cazare la “Casa Mierii” din Rus costa 130 de lei, iar o ora de apiterapie pe paturile din stupi costa 10 lei.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close