publicitate
publicitate
ads
 
sport

VIDEO – Arbitru, la un pas de a fi linsat la meciul de volei Unirea Dej – Remat Zalau

Campioana Romaniei, Remat Zalau, a plecat cu toate punctele din meciul de la Dej, cu Unirea, un meci terminat intr-un imens scandal din cauza arbitrajului. A fost nevoie de interventia jandarmilor la final pentru ca arbitrii sa nu fie linsati de jucatori, spectatori si oficiali.

Unirea a inceput surprinzator de bine meciul si nu doar ca a tinut piept campionilor Romaniei, dar chiar a condus in permanenta pe tabela, fiind mereu ajunsa din urma de salajeni. Rematul a egalat la 18 si s-a distantat apoi pentru prima data la doua puncte, dar dejenii au revenit in forta si au egalat la 23. Primul set s-a terminat in prelungiri cu victoria la limita a Rematului, scor 24-26.

Al doilea set a inceput la fel de bine pentru Unirea. Elevii lui Victor Lazar au pastrat in prima jumatate a setului un avantaj de doua puncte, ajungand sa conduca chiar si cu 16-13, insa Rematul a a suflat mereu in ceafa Unirii. Dupa 19-19 si 20-20, Unirea n-a mai facut greselile din primul set si nu a mai cedat la fel de usor punctele, reusind sa egaleze situatia la seturi dupa 25-23.

Setul al treilea a decurs chiar si mai bine pentru clujeni in prima sa jumatate. Purtata pe sus de un public senzational, Unirea a adaugat punct dupa punct in favoarea ei, ajungand sa conduca dupa primul time-out cu 9-4. A fost si chiar 16-13 pentru dejeni, moment in care, cu ajutorul unor decizii dubioase ale arbitrilor, Rematul a revenit usor si a egalat la 19. Pana la urma setul a fost castigat de salajeni cu 25-22, Rematul preluand din nou conducerea la general.

Setul al patrulea a crescut nivelul nervilor si a tensiunii, atat in tribune, cat mai ales in teren, unde jucatorii Unirii au inceput sa blameze tot mai mult deciziile arbitrului Ovidiu Iliescu din Brasov. De pe scaunul acestuia, greselile s-au strans lant in contul dejenilor, desi acestia isi faceau treaba regulamentar pe teren. Ca si in precedentele trei seturi, Unirea a inceput bine si a pastrat mereu un avantaj de doua puncte in fata campionilor, dar la scorul de 17-17 situatia s-a schimbat si Rematul a preluat conducerea in set. Unirea a egalat la 20 si la 22, si a trecut iar in frunte la 25-24. Insa o noua decizie de arbitraj le-a furat dejenilor sansa de a intra in tie-break, Remat impunandu-se cu 27-25.

A fost picatura care a umplut paharul. In frunte cu capitanul Marius Dascalu, voleibalistii dejeni au urcat furiosi la arbitrul de scaun, doar interventia oamenilor de ordine facand ca arbitrul sa nu fie linsat. Pe teren jucatorii s-au certat si s-au imbrancit, oficialii Unirii au intrat nervosi pe teren sa ceara socoteala si intreaga suprafata de joc a fost ocupata de tabere razboinice.

A fost nevoie ca arbitrii sa fie scosi cu jandarmii de pe teren, iesire facandu-se prin dreptul galeriei dejene, care nu a scapat momentul de a apostrofa brigada de oficiali. Injuraturi, scuipaturi si scandari triviale au fost aruncate inspre arbitrii, acestia fiind scosi cu escorta de jandarmi de la Sala Sporturilor si din oras.

 

Vezi aici:

LIVE: Unirea Dej – Remat Zalau 1-3

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close