aeroport cluj

alexander internatinoal
BREAKING NEWSDin Zona

Valea Oltului, inchisa pe timp de zi pana in august | Vezi ce rute ocolitoare ai – VIDEO

Incepand de astazi si pana pe 9 august, traficul rutier pe DN7 (Valea Oltului) e inchis pe timpul zilei, intre orele 06 si 20. Muncitorii care lucreaza la Autostrada Sibiu-Pitesti au de defrisat 25000 de copaci pentru a face fata soselei de mare viteza ce va trece pe versantul de deasupra Vaii Oltului. Defrisarile si amenajarea drumurilor tehnologice au loc in zona Boita si nu puteau fi efectuate cu traficul rutier deschis pentru ca ar fi pericol pentru soferi. Unii arbori cad pe sosea, iar din cauza lucrarilor au avut loc si caderi de pietre.

Soferii au la dispozitie doua variante: circula doar noaptea dupa ora 20 sau aleg rutele alternative, in unele cazuri cu ocol de sute de kilometri. Ministrul Transporturilor a declarat ca aceste lucrari pot fi efectuate doar vara si doar in timpul zilei, avand in vedere dificultatea terenului si inclinatia mare a versantului.

Lotul de 30 de kilometri din Autostrada Sibiu-Pitesti este cel mai dificil din tara noastra si va avea 50 de tuneluri, poduri și viaducte, iar lucrarile ar trebui să fie gata în 2028. La celalte loturi se lucreaza deja si stadiul e de peste 50%. Dupa finalizarea acestor tronsoane, soferii din nordul tarii vor putea circula pe autostrada fara intrerupere de la Nadaselu (jud Cluj) pana la Bucuresti. De asemenea si cei care intra in tara pe la Nadlac vor putea ajunge doar pe autostrada pana la Bucuresti, cu o mica intrerupere de 10 kilometri in judetul Hunedoara.

Rute alternative, dupa clipul video:

Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată > 7,5 tone, aflate în tranzit:

Pentru relația București – Veștem (Sibiu) și retur:
București → A3 → Ploiești → DN1A → Brașov → DN 1 → Veștem – intersecție cu DN 7;

Pentru relația Pitești – Brașov și retur:
Pitești → DN73 – A3 → Râșnov → Brașov;

Pentru relația București – A1 Simeria (precum și zonele de vest, centru și nord ale țării) și retur:
București → A1 → Pitești → DN7 → Râmnicu Vâlcea → DN67 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1.

Totodată pentru această relație sunt propuse și următoarele variante alternative:

– București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1;

– București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Drobeta Turnu Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1.

Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată < 7,5 tone pot utiliza ca variante de ocolire drumurile naționale și județene din proximitatea sectorului închis circulației pe DN7.

Participanții la trafic sunt rugați să urmărească indicatoarele rutiere din această zonă și să utilizeze și variantele de traseu propuse pe următoarele relații:

Făgăraș →DN1 → Șercaia → DN73A → Brașov și retur;
Făgăraș →DN1 → Șercaia → DN1S → Hoghiz → DN13 → Brașov și retur.

În perioada restricției de circulație, au fost stabilite intervalele orare 7:30 – 8:00 și 16:30 –17:00, în care executantul lucrărilor va ridica temporar măsura de închidere a traficului, pentru a permite tranzitarea sectorului de drum de către riveranii care lucrează în localitățile din proximitatea acestuia.

Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel încât să fie eliminat riscul apariției oricărui eveniment care să pună în pericol integritatea participanților la trafic sau a personalului implicat în desfășurarea lucrărilor.

De asemenea, tot sub supravegherea constructorului, pe perioada instituirii închiderii circulaţiei pe sectorul de drum menţionat anterior, va fi permis accesul autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară, precizate la art.32 alin 2 lit. a) şi b) din OUG 195/2002, precum și autovehiculelor speciale de transport pacienți.

Concomitent, au fost demarate acțiuni pentru permiterea accesului pe DN10 Buzău – Brașov, a autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de până la 30 de tone.

Măsura de închidere a circulației rutiere a fost instituită, zilnic, în intervalul orar 06:00 – 20:00, pentru derularea lucrărilor de defrișare versant, ce se impun a fi executate premergător construcției autostrăzii Sibiu – Pitești.

Informații suplimentare precum și actualizări ale variantelor de ocolire propuse se regăsesc accesând următorul link:

https://harti.andnet.ro/vizualizare_harta.php?token=VkZaU1NrMW4

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button