mariflor
gold freedom restaurant
mariflor
bosch angajeaza
alexander
centrul medical
BREAKING NEWSDin Zona

Vor sa termine inainte de termen autostrada dintre Cluj si Salaj | Un cimitir si birocratia le sta in cale – VIDEO

Lucrarile la autostrada A3, pe portiunea dintre judetele Cluj si Salaj, sunt ingreunate in ultimele luni de un cimitir dar si de birocratia excesiva din tara noastra. Constructorul român a mobilizat in santier pe cei 30 de kilometri, peste 1000 de muncitori si 400 de utilaje, pentru ca vrea sa marcheze o premiera: sa finalizeze totul cu un an mai devreme. Degeaba vrea, daca nu are cu cine!

De aproximativ noua luni, a solicitat Companiei de Drumuri sa aprobe modificarea proiectului facut in urma unui studiu de fezabilitate care in multe locuri nu are nimic in comun cu ceea ce s-a gasit in teren. Mai exact, in localitatea Nadaselu, autostrada cu tot cu zona de siguranta din jurul ei, urma sa treaca prin cimitirul satului. Constructorul a cerut ca in acest loc sa construiasca un viaduct lung de 100 de metri, care sa treaca pe deasupra terenului respectiv, astfel incat mormintele sa nu fie afectate. Au trecut noua luni de la acel moment, iar Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere continua sa faca studii si masuratori dar si sa obtina fel de fel de avize.

Intr-un alt loc, in zona Topa, unde muncitorii s-au confruntat cu grave alunecari de teren, constructorul a gasit ca o solutie mult mai usoara si chiar mai ieftina, realizarea unui tunel de tip CUT&COVER, adica introducerea tuburilor prin care sa treaca masinile prin sapaturi de la suprafata, care mai apoi vor fi acoperite. Nici in cazul acesta, in noua luni, Compania de Drumuri nu a reusit sa se hotarasca ce solutie se va aplica.

Cei 30 de kilometri dintre Nadaselu si Zimbor ar trebui sa fie gata conform contractului in 2024, dar constructorul UMB a anuntat ca are capacitatea de a finaliza totul la sfarsitul lui 2023. Cu fiecare zi care trece fara ca CNAIR sa ia o decizie, termenul de finalizare se indeparteaza tot mai mult.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close