CRIZA APEI IN DEJ | Cozi infernale la izvoare, magazine goale si scoli alimentate cu pompierii | MORAR: „Cineva trebuie sa raspunda penal” – VIDEO

5010
4
DISTRIBUIȚI

ACTUALIZARE:

ULTIMA ORĂ – Compania de Apă sistează complet alimentarea cu apă a Dejului. VEZI până când

 

Ceea ce trebuia sa fie o simpla lucrare de bransare a localitatii Nima la magistrala de apa, s-a transformat intr-o adevarata criza a apei pentru zeci de mii de oameni. Din cauza lucrarilor facute de mantuiala a unei firme angajata de Compania de Apa „Somes”, dejenii si locuitorii comunelor invecinate au ramas fara un strop de apa la robinete inca de ieri dimineata, fara a fi anuntati pentru a-si putea creea rezerve.

Problemele au aparut undeva in zona localitatii Bunesti, acolo unde a fost efectuat forajul in conducta principala. Cei de la Compania de Apa estimau ca lucrarile nu se vor intinde pe mai mult de cateva ore, timp in care Dejul urma sa fie alimentat, cu presiune scazuta, din rezervoarele orasului, care erau deja pline. Din informatiile noastre, din cauza materialelor neadecvate folosite dar si a terenului instabil, racordul a cedat la presiune, si astfel, a fost necesara intreruperea distribuirii apei spre Dej. Muncitorii firmei respective au incercat in zadar sa remedieze problema in timp cat mai scurt, deoarece dupaa ce se repornea furnizarea apei pe conducta, legatura ceda din nou si astfel erau nevoiti sa o ia de la capat. Intre timp, apa din rezervoare s-a consumat, dar problema era departe de a fi rezolvata. Intreaga noapte, atat cei de la firma respectiva cat si angajati ai Companiei de Apa au incercat sa remedieze defectiunea si astfel Dejul sa fie realimentat cu apa, dar pana la aceasta ora nu au reusit. In acest moment, inca au apa la robinete doar cei din zonele joase ale orasului, dar daca problema nu va fi remediata in cateva ore, ceea ce a mai ramas in rezervoare se va consuma si vor ramane din nou fara apa.

In aceste conditii, inca de ieri, dejenii au facut cozi la izvoarele publice din oras si au golit de sticle rafturile magazinelor. Oamenii sunt nemultumiti de faptul ca nu au fost anuntati macar ca este posibil ca furnizarea apei sa fie intrerupta, pentru a-si putea creea niste rezerve, pentru baut, gatit sau toaleta. Pentru ca problema s-a agravat, in aceasta dimineata, autoritatile locale au distribuit apa potabila in unitatile de invatamant din Dej, iar pompierii au alimentat baile scolilor. Edilul Dejului, Morar Costan a declarat ca firma angajata de Compania de Apa a efectuat prost lucrarile si ca cineva trebuie sa raspunda penal pentru situatia creeata.

„Urmare a unor dificultăți neprevazute în executarea lucrărilor de cuplare a unor rețele noi la rețeaua existentă, lucrări executate de firma Boccardo în zona Bunești-Nima, Compania de Apă SOMEȘ S.A. anunță, cu regret, că întreruperea neașteptată a furnizării apei în unele zone din municipiul Dej și localități periferice, se prelungește. În prezent, personalul Companiei de Apă SOMEȘ S.A. de la sediul central și Sucursala Dej acordă asistența constructorului în găsirea unei soluții tehnice care să permită reluarea furnizării normale a apei în zonele afectate, în cursul zilei de azi, 7 decembrie „ este anuntul facut astazi de Compania de Apa „Somes”.

Intre timp, consumatorii pot face sesizari la Autoritatea Natioanala Pentru Protectia Consumatorului, pentru ca cei de la Compania de Apa Somes sa fie trasi la raspundere si astfel, sa poata fi evitate astfel de situatii pe viitor:

CLICK pentru reclamatie: http://reclamatii.anpc.ro/

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

  1. Incompetenta si ,,foamea” naște monștrii. Să răspundă penal, civil și administrativ aroganții de la compania de apă, greseala este făcută intenționat.

  2. Oare cine a lasat alimentarea Dejului dintr-o singura sursa, Gilau? Daca ramanea si sursa de la statia de tratare de la CCH, mai era criza?

  3. Sa nu ne spuneti ca le da consultant si solutii domnul Mircea. el era specializat in debite mici si in recipient tip pahar. sunteti deja de in penibil absolut

LĂSAȚI UN MESAJ