aeroport cluj

alexander internatinoal
Social si Cultura

Calorifer din aluminiu sau din fontă – ce să alegi?

În cazul în care ai decis că trebuie să achiziționezi calorifere pentru apartamentul tău, probabil că te întrebi ce tip s-ar potrivi mai bine nevoilor tale. Pe piață există trei mari tipuri: calorifere din aluminiu, din fontă și din oțel. 

În prezentul articol vom compara primele două tipuri, însă fără a-ți spune că unul este mai bun ca altul. În esență, toate au atât avantaje, cât și dezavantaje, astfel că cel mai bun este cel ale cărui caracteristici se potrivesc cel mai bine cerințelor tale.

Încă ceva! Fie că vrei un model din fontă sau un estetic calorifer din aluminiu, la Utilul ai certitudinea că îl vei găsi la un preț corect. Dar lăsăm deoparte publicitatea și ne concentrăm pe subiect – în fond, poate că nu vrei să achiziționezi, ci doar să testezi apele pentru ca, peste ceva timp, să iei o decizie cântărită perfect.

Calorifer din aluminiu versus calorifer din fontă

Din nou, fie că vrei să cumperi sau doar te informezi, sperăm ca cele ce urmează să te ajute. Nu vom intra în profunzimea subiectului, pentru că, deși par produse relativ simple, au o întreagă poveste, pe care specialiștii în instalații de încălzire ar fi mai mult decât dornici să ți-o spună ei.

Începem prin a declara, punctual, caracteristicile fiecărui model de radiator. Așadar, cel din aluminiu de remarcă prin:

  • încălzire rapidă a camerei, aluminiul fiind un bun conducător de căldură;
  • putere excelentă și timp de răspuns rapid;
  • durabilitate mare, de aproximativ 20 de ani;
  • necesită mai puțină energie pentru a se încălzi;
  • design deosebit, aluminiul fiind maleabil și permițând realizarea unor modele diverse.

Pe de altă parte, un calorifer din fontă este ales pentru:

  • durabilitate impresionantă, având cea mai mare durată de viață dintre toate tipurile de calorifere (peste 30 de ani);
  • rezistență deosebită la șocuri mecanice, coroziune și lovituri;
  • masă radiantă mare, ce oferă un confort termic sporit;
  • inerție termică, degajând treptat căldura în încăperea în care este montat.

Acum, că am vorbit de avantajele acestor două tipuri de radiatoare, este normal să atacăm și punctele lor sensibile. 

Caloriferele din aluminiu, de exemplu, se deformează relativ ușor în cazul loviturilor sau șocurilor, „cerând” o manipulare mai atentă. De asemenea, au nevoie de aerisire periodică pentru a funcționa corespunzător și, deși se încălzesc foarte repede, se răcesc cam tot la fel de repede. Și costul lor este unul mai mare, dar nu imens, iar în ceea ce privește silențiozitatea, nu pot concura cu modelele din fontă (fiind, deci, mai zgomotoase).

Radiatoarele din fontă au ca principal dezavantaj robustețea – sunt dificil de transportat și manevrat, iar designul lor, deși elegant, păstrează o notă de seriozitate ce poate fi deranjantă pentru unele persoane. Tot greutatea face dificilă prinderea lor de pereți, dar partea bună este că pot fi montate pe suporturi de pardoseală. Chiar și-așa însă, instalatorii le cam evită, alegând ușurința montajului unui radiator din aluminiu sau a unuia din oțel. Un alt dezavantaj al caloriferelor din fontă este acela că se încălzesc mai greu, aspect care poate fi trecut cu vederea dacă este să ținem cont de faptul că, odată încălzite, asigură mult timp temperatura dorită.

Găsește un calorifer din aluminiu la preț corect la Utilul!

Pe utilul.ro există aproape tot ce îți trebuie pentru casa ta. În gama de radiatoare, de exemplu, găsești atât modele din fontă, cât și din oțel sau aluminiu, de dimensiuni și forme diferite. 

Așadar, dacă vrei calorifere din oțel, apelează cu încredere! Utilul a dorit încă din 1992, de când s-a înființat, să pună la dispoziția clienților doar produse de calitate, fără a le comercializa la prețuri exorbitante. Compania a ales și continuă să aleagă doar branduri cunoscute, cu experiență, care oferă produse bune și performante. 

De asemenea, tot la Utilul găsești și informațiile de care ai nevoie. Chiar dacă nu dorești musai un radiator, însă ai în plan achiziționarea unei soluții de încălzire a locuinței, compania, prin intermediul echipei sale de profesioniști, îți va oferi sfaturi și ajutor. 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button