publicitate
publicitate
publicitate
 
BREAKING NEWSDin Zona

CLUJ | Cozi nesfarsite pentru viitorii medici care se inscriu la REZIDENTIAT – VIDEO

Sute de viitori medici din Cluj-Napoca sunt nevoiti sa astepte la cozi interminabile pentru a-si completa dosarul examenului de rezidentiat. Desi examinarile medicale s-ar putea face in mai multe locuri, asa cum se intampla in alte orase, la Cluj-Napoca, Directia de Sanatate Publica a stabilit ca toti viitorii medici sa fie adusi intr-un singur loc. In acest fel, timpii de asteptare au depasit chiar si 8 ore.

E greu de crezut ca urmatoarele imagini au fost filmate acum, in timpul pandemiei, cand evitarea locurilor aglomerate ar trebui sa fie una dintre principalele preocupari in combaterea Covid-19. Se intampla insa la Cluj-Napoca, iar cei care stau la rand sunt viitori medici, veniti cu noaptea in cap sa isi completeze dosarul pentru examenul de rezidentiat.

Practic, absolventii de medicina merg la Ambulatoriul Integrat al Spitalului de Boli Infectioase doar pentru o analiza de sange si o adeverinta, lucruri care ar putea fi insa rezolvate in orice alt cabinet medical, asa cum se intampla in alte orase. In Cluj insa, Directia de Sanatate publica a decis ca examinarea viitorilor medici, pentru care fiecare plateste 50 lei, sa se faca doar la un spital care le apartine. In total sunt peste 1000 de rezidenti care trebuei sa isi faca aceste analize pana pe 20 octombrie, dar capacitatea de procesare a medicilor de aici este de maximum 120 de pacienti pe zi. Asa se face ca uneori se sta la rand chiar si cate 8 ore. Prefectul judetului Cluj, Mircea Abrudean, le-a cerut celor de la DSP sa ia masuri, dar pana astazi nu se rezolvase nimic.

“Inteleg ca jumatate dintre ei au fost deja evaluati. Le-am solicitat celor de la DSP sa identifice inca doua centre cel putin, sa nu existe risc de aglomerare, dar nemultumirea lor e ca trebuie sa astepte afara…asta e situatia si e decizia medicilor. Normal ar fi sa aiba mai multe variante si sper sa rezolvam azi”, a declarat Mircea Abrudean.

Anul acesta, examenul de rezidentiat va avea loc in 15 noiembrie si va fi sustinut doar in centrele universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close