mariflor
gold freedom restaurant
mariflor
bosch angajeaza
alexander
centrul medical
Social si Cultura

Cum alegi un blat de bucătărie rezistent?

Blatul de lucru din bucătărie este zona cea mai importantă din această încăpere, în care se desfășoară activitatea de preparare a mâncării. Ca atare, suprafața sa trebuie să fie realizată dintr-un material special, care să îndeplinească mai multe cerințe. Printre acestea se numără rezistența la uzură, gradul ridicat de igienă, funcționalitatea, întreținerea ușoară și aspectul plăcut.

În mod sigur, un blat de bucătărie termorezistent și durabil reprezintă una din cele mai recomandate economice soluții pentru această zonă, care va face față nu doar activităților de zi cu zi, ci și obiectelor fierbinți, umidității și aburilor rezultați în timpul pregătirii mâncării.

Blatul de bucătărie – tipuri, avantaje și dezavantaje

În magazinele de specialitate există o gamă foarte variată de blaturi de bucătărie, executate din materiale diferite, practice și totodată aspectuoase, ceea ce înseamnă că misiunea de a alege modelul potrivit nu va fi una tocmai ușoară.

Pentru a-ți veni în ajutor, îți prezentăm o selecție a celor mai căutate tipuri de blaturi în acest moment, însoțită de avantajele și dezavantajele pe care le oferă fiecare:

  • Blat din granit

Este disponibil într-o paletă largă de culori/nuanțe și reprezintă o alegere bună dacă dispui de un buget ceva mai generos.

Avantaje: este un blat de bucătărie termorezistent și decorativ; își păstrează aspectul o perioadă lungă; are o durată de viață extrem de mare; se întreține ușor; nu necesită tratamente speciale; permite montarea unei chiuvete atât pe blat, cât și sub blat.

Dezavantaje: prețul destul de ridicat; anumite tipuri de granit se pătează dacă nu sunt tratate cu un înveliș protector; petele se scot foarte greu; materialul poate avea fisuri naturale care vor evolua; se poate crăpa sau sparge, în cazul unor lovituri puternice.

  • Blat din lemn

Pentru realizarea sa se folosesc esențe tari de lemn, așa cum sunt stejarul sau arțarul.

Avantaje: acest tip de blat de bucătărie se găsește în câteva nuanțe naturale și se poate băițui; are o durată de viață foarte lungă, dacă este bine întreținut; suprafața sa poate fi tratată pentru a rezista la umezeală, abur și temperaturi ridicate; se curăță ușor.

Dezavantaje: în magazinele de profil, găsești astfel de blaturi de bucătărie la un preț ridicat; dacă nu protejezi corespunzător suprafața de lemn, se poate crăpa; rezistența la căldură este scăzută și pot rămâne urme dacă așezi pe blat o tigaie încinsă; petele de pe blat se scot foarte greu.

  • Blat din porțelan – DEKTON

Este o soluție ideală pentru bucătăriile premium deoarece îndeplinește multiple standarde ale calității superioare.

Avantaje: are o duritate foarte ridicată; este imposibil de zgâriat cu cuțitul; este termorezistent; permite montarea chiuvetei atât pe blat, cât și sub blat și nu se pătează.

Dezavantaje: îmbinarea dintre blaturi este vizibilă; are un preț ridicat;

  • Blat din corian

Este cel mai faimos brand pentru suprafețe solide acrilice, o alegere modernă, tot mai frecvent întâlnită în ultimii ani.

Avantaje: oferă un grad ridicat de igienă; arată spectaculos, iar îmbinările sunt complet invizibile; corianul este un material cu o structură neporoasă, care nu permite infiltrarea lichidelor în structura sa; se curăță și se întreține destul de ușor (trebuie lustruit la anumite intervale de timp); are o durată de viață foarte lungă; este disponibil într-o gamă largă de culori – peste 100 de nuanțe și modele.

Dezavantaje: Corian este rezistent la căldură până la 100 ° C (212 ° F), dar poate fi ușor deteriorat de căldura excesivă, poate fi zgâriat, iar prețul este unul destul de ridicat.

  • Blat din cuarț

Investiția într-un blat de bucătărie din cuarț este una pe termen foarte lung.

Avantaje: blaturile de acest tip sunt realizate într-o varietate de culori; rezistă foarte bine la zgârieturi și arsuri – nu rămân urme vizibile la zgârierea accidentală; datorită suprafeței neporoase, nu se pătează și își păstrează luciul chiar și la temperaturi ridicate.

Dezavantaje: prețul ridicat, îmbinări ușor vizibile.

  • Blat din laminat

Este unul dintre cele mai frecvent achiziționate tipuri de blat. Acesta poate fi integrat cu succes atât într-o bucătărie modernă, cât și într-o bucătărie clasică.

Avantaje: este disponibil într-o varietate foarte extinsă de culori; este destul de rezistent la pete; are un preț accesibil.

Dezavantaje: nu are o duritate ridicată, pot rămâne urme adânci; rezistența la căldură este medie; permite montarea chiuvetei doar pe blat .

La KUXA studio găsești nu doar bucătării clasice și moderne complet echipate, produse în Germania și Italia și „croite” perfect pentru spațiul tău, poți personaliza fiecare aspect al proiectului, printre care: fronturi, blaturi, mânere, carcase, panouri decorative și accesorii, toate disponibile într-o varietate de modele și la un raport calitate-preț excelent. Mai multe detalii despre prețul blatului de bucătărie dorit găsești pe kuxa.ro.  

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close