publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
BREAKING NEWSDin ZonaEveniment

Fizesu Gherlii | Un urs ranit de masina a zacut aproape de drum timp de 12 ore – VIDEO

Avem un urs ranit, ce facem cu el? Aceasta a fost dilema pe care au avut-o de rezolvat, in aceasta dimineata,  autoritatile din judetul Cluj. Totul dupa ce azi noapte, un urs greu de cateva sute de kilograme a fost lovit de o masina. Animalul nu a murit, astfel ca a fost lasat sa zaca pe margine soselei pana dimineata, iar mai apoi, grav ranit, a incercat sa se tarasca spre o padure, insa a inaintat abia 100 metri. In cele din urma, dupa 12 ore, a fost eutanasiat.

Accidentul a avut loc aproape de miezul noptii, in afara localitatii Fizesu Gherlii. Un sofer in varsta de 25 de ani din Gherla, in timp ce conducea pe directia Taga spre Gherla, a accidentat ursul care a sarit pe sosea. Soferul a oprit abia dupa ce a intrat in localitatea Fizesu Gherlii, iar animalul nu a ramas pe sosea. A zacut pana in aceasta dimineata la ora 6 in santul de pe marginea drumului, atunci cand un sofer a sunat la 112 si a anuntat ca in apropierea soselei este un urs ranit.

Pana cand au ajuns autoritatile la fata locului, animalul a incercat sa se retraga spre o padure, dar a reusit sa se tarasca abia aproximativ 100 de metri, fiind grav ranit. Au mai trecut doua ore pana cand au fost anuntati si medicii veterinari din cadrul DSV Cluj, iar cand acestia au ajuns la fata locului, era trecut deja de ora 10. Abia atunci starea animalului a fost evaluata si a fost sedat, astfel incat sa nu mai sufere. S-a constatat ca ranile pe care le avea erau mult prea grave pentru a mai putea fi salvat, astfel ca a fost eutanasiat si transportat la USAMV Cluj pentru necropsie.

Politistii spun ca nu au anuntat existenta animalului ranit inca de azi noapte pentru ca au fost instiintati de accident abia in aceasta dimineata, desi soferul spune ca a anuntat accidentul la Politia Gherla inca de aseara.

Medicii veterinari spun ca este vorba despre un exemplar in varsta de aproximativ 6 ani, mascul, greu de peste 200 de kilograme. Localnicii spun ca prezenta ursilor in zona, in ultima vreme, nu mai este un lucru iesit din comun si ca acestia dau des tarcoale la stupii din gospodariile lor.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close