publicitate
publicitate
publicitate
optim
BREAKING NEWSDin Zona

Manastirea Nicula, neincapatoare pentru miile de pelerini | Pelerinaj ca inainte de pandemie – VIDEO

Manastirea Nicula isi serbeaza hramul in acest weekend, astfel ca aici, an de an, este organizat cel mai mare pelerinaj ortodox din Ardeal. Tinuti la distanta anul trecut de pandemie, in acest an, peste 10 000 de credinciosi au luat drumul Niculei, astfel ca pe campul din spatele manastirii, astazi, nu mai era loc de pus nici macar o patura. Chiar si asa, oamenii continua sa vina, pentru ca momentul cel mai important al pelerinajului va fi la noapte, cand icoana Fecioarei Maria, despre care se spune ca este facatoare de minuni, va fi scoasa din biserica, iar preotii o vor purta pe brate in jurul bisericii.

Nu exista reguli speciale la manastire, insa pelerinilor le este recomandat sa poarte masca de protectie sau sa pastreze cat de cat distanta, pentru ca majoritatea sunt oameni in varsta, multi dintre ei nevaccinati, deci extrem de vulnerabili in fata COVID-19.

Cei care nu s-au vaccinat, o pot face la un centru de vaccinare amenajat in centrul localitatii Nicula, insa doritorii nu prea s-au inghesuit. De ieri pana astazi, s-au vaccinat doar aproximativ 20 de persoane.

Din cauza caldurii, mai multi pelerini au avut nevoie de ingrijiri medicale, insa nu a fost nevoie si de transportul acestora la spital.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button