BREAKING NEWSDin Zona

S-a gasit cutia neagra a MIG-ului prabusit | Avionul s-a infipt 3 metri in pamant – VIDEO

A fost gasita cutia neagra a MIG-ului 21 Lancer, prabusit marti, pe un camp din judetul Mures. Operatiunea de recuperare a acesteia a fost una extrem de dificila, pentru ca la impact, avionul s-a infipt in pamant, provocand un crater de 3 metri adancime, spun anchetatorii. Terenul accidentat dar si drumul impracticabil din cauza ploii, a facut imposibil accesul utilajelor care ar fi urmat sa sape in jurul avionului.

Epava aeronavei a fumega inca la 2 zile de la prabusire, iar procurorii care se ocupa de ancheta nu s-au putut apropia de ea. Camioanele armatei au dus in zona rezervoare cu spuma, pentru ca pompierii sa stinga combustibilul care inca ardea, dar abia aseara a fost gasita cutia neagra, amplasata undeva in zona din spatele avionului, singura care a mai ramas la suprafata pamantului.

Foto la 10 minute dupa impact

Intre timp, locotenent-comandorul Andrei Criste a fost operat în Blocul operator al Secției Neurochirurgie de la Spitalul Militar din Bucuresti. Intervenția chirurgicală a decurs bine, fără evenimente sau complicații intra sau post-operatori care să pună în pericol viața sau integritatea fizică a militarului. Pacientul este conştient, cooperant, orientat temporo-spațial, stabil hemodinamic şi respirator, fiind evaluat zilnic de echipa multidisciplinară constituită din specialişti în neurochirurgie, chirurgie toracică, Anestezie Terapie Intensivă (ATI), medicină de laborator şi imagistică medicală pentru stabilirea conduitei terapeutice.

Va reamintim, un MIG 21 Lancer s-a prabusit marti in jurul orei 14:30 pe un camp situat la 13 km de Reghin, in judetul Mures. Pilotul, incadrat la Baza Aeriana de la Campia Turzii, efectua un zbor de instructie, insa, la un moment dat nu a mai putut controla aeronava.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close