publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
Eveniment

Care sunt cei mai periculosi soferi | Politia Romana a studiat profilul celor care produc accidente

Cei mai periculosi soferi din Romania au sub 25 de ani, conform unui studiu al Politiei Romane, care a studiat profilul celor care produc cele mai multe accidente de circulatie grave. Astfel, conform oamenilor legii, soferii incepatori au ajuns in topul celor mai indisciplinati conducatori auto din tara, dupa ce in primele 5 luni ale anului au produs cele mai multe dar si cele mai grave accidente.

Specialistii in circulatie ii caracterizeaza pe soferii cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani drept vitezomani, imprudenti si neatenti, iar rezultatul se vede in numarul de accidente pe care il produc. In primele sase luni ale anului, politistii spun ca soferii sub 25 de ani au provocat cele mai grave accidente, soldate cu 58 de morti.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR: Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere, produse de şoferii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, au fost viteza, neacordarea de prioritate pietoni şi neacordarea de prioritate vehicule.

Pe locul 2 in topul soferilor periculosi sunt cei cu varste intre 26 si 35 de ani. Acestia au provocat in primele 6 luni ale acestui an, 37 de accidente rutiere grave, soldate cu 44 de decese.

Firmele de asigurari au tinut cont de statisticile oferite de Politie, si astfel, au modificat si pretul la RCA pentru aceste categorii de varsta.

Conform studiului, cei mai disciplinati soferi sunt cei cu varste intre 46 si 55 de ani, care in primele sase luni ale anului 2019 au provocat doar 24 de accidente grave.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close